KORONAVIURUS U HRVATSKOJ

Čitav razred splitske gimnazije u samoizolaciji zbog sumnje na koronavirus

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

RAVNATELJICA Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije prim.dr.sc. Željka Karin za N1 je potvrdila kako je cijelom jednom razredu splitske II. jezične gimnazije određena samoizolacija.

Radi se o učenici II. jezične gimnazije u Splitu koja je prijavila povišenu tjelesnu temperaturu i koja se odmah javila epidemiolozima.

Danas je napravljen test na koronavirus, a rezultati bi trebali biti poznati sutra, kazala je Karin. Ističe kako će epidemiolozi do sutra imati rezultate testa. Do tada su - s obzirom na visoki rizik - epidemiolozi odlučili cijeli razred staviti u samoizolaciju dok ne dođu rezultati testa.

Ovo je prvi slučaj samoizolacije kompletnog razreda u Hrvatskoj.  Ako test bude pozitivan, samoizolacija cijelog razreda će se nastaviti iduća dva tjedna, a ako bude negativan, đaci će se vratiti u svoje klupe odmah. U samoizolaciji su i profesori koji su bili u kontaktu s razredom, također je kazala Karin.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.