De Gaulleov unuk: Preselit ću se u Moskvu. Putin želi mir, njega ne pokreće novac

Foto: EPA

Francuski ekonomist Pierre de Gaulle, unuk bivšeg francuskog predsjednika Charlesa de Gaullea, rekao je tijekom sastanka s predsjednikom ruske Državne dume Vjačeslavom Volodinom da se planira preseliti u Rusiju. 

"Unuk Charlesa de Gaullea rekao je da se planira preseliti u Moskvu", stoji u priopćenju donjeg doma ruskog parlamenta na Telegramu. De Gaulleov unuk i Volodin su razgovarali o očuvanju povijesnog sjećanja, kao i jačanju kulturnih i humanitarnih veza.

De Gaulleov unuk je kasnije izjavio kako da ruskog predsjednika Vladimira Putina ne pokreće novac i da želi mir, za razliku od zapadnih čelnika, prenosi ruska državna novinska agencija TASS.

Citirao Dostojevskog

"Vjerujem u mudrost ruske duše, vjerujem u mudrost vašeg predsjednika, koji želi mir. Za razliku od zapadnih čelnika koji ovise o novcima, vaš predsjednik je čovjek slobode, potpuno posvećen zaštiti svog naroda i ruske civilizacije", rekao je na svečanosti dodjele Međunarodne nagrade za mir Lav Tolstoj u Boljšoj teatru.

De Gaulleov unuk je također citirao izjavu Fjodora Dostojevskog: "Ako nema Boga, sve je dopušteno."

"Ova teza ilustrira moralni i etički neuspjeh suvremenog Zapada. Naša je dužnost pronaći smisao i vrijednost naših života kroz Boga. Vjera je duboko ukorijenjena u ruskoj duši i nitko je ne može oduzeti. Ona je vječno oružje", zaključio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.