Detalji pokolja u BiH: Ubojicu čuva policija, najviše metaka ispalio je u ravnatelja

Foto: Josip Mikacic/PIXSELL/Facebook

Domar Opće gimnazije Sanski most jučer je automatskom puškom ubio troje kolega, a naposlijetku je propucao i sebe.

Mehemed Vukalić upao je u školu i ubio ravnatelja Nijaza Halilovića, tajnicu Nisvetu Kljunić i profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan.

U trenutku pucnjave u školi su bili i učenici, ali nitko od njih nije ozlijeđen. Dnevni Avaz piše da je ciljano tražio ravnatelja, s kojim je navodno od ranije imao sukobe. Vukalić je ranije bio suspendiran, piše Avaz, i protiv njega je bio pokrenut disciplinski postupak. Istraga će pokazati što se točno dogodilo i kako je uopće unio kalašnjikov u školu.

U bolnici ga čuva policija

Iz bolnice u Banjoj Luci poručili su da je u stabilnom stanju i da je riječ o prostrijelnoj rani. 

"Trenutačno je u stabilnom stanju i izvan je životne opasnosti no to ne znači da se stanje ne može promijeniti", kazao je novinarima Marko Kantar, pročelnik odjela za torakalnu kirurgiju banjolučke bolnice. Čuva ga policija, a kada to njegovo zdravstveno stanje dopusti - bit će ispitan.

Avaz piše da se točan motiv ubojstva još ne zna. Nagađa se da je riječ o nezadovoljstvu na poslu, a ranije je bio i na bolovanju. Osim posla domara, vlasnik je i butika u Sanskom Mostu, a ranije nije prijavljivan. Isti portal piše i da je, prema istrazi, Vukalić iz automatske puške ispalio više od deset metaka, a u uredu ravnatelja pronađeno je najmanje šest čahura.

Profesorica i tajnica ubijene su na drugom kraju škole. O svemu bi više informacija tijekom dana trebalo dati Tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.