Dolazi velika količina kiše. DHMZ izdao upozorenje na poplave

Foto: PIXSELL/Srecko Niketic

Umjereno do pretežno oblačno, na sjevernom Jadranu, u Gorskoj i središnjoj Hrvatskoj mjestimice kiša, ponegdje i obilna, osobito krajem dana, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za danas.

Na Jadranu su mogući lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom, uglavnom tek navečer. DHMZ je izdao narančasto upozorenje za moguće urbane i bujične poplave u Istri, na Kvarneru, u Gorskom kotaru te karlovačkoj i zagrebačkoj regiji uz sjever Hrvatske.

Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, prema večeri ponajprije na sjeveru u okretanju na prolazno jak sjeverni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar.

Najviša temperatura od 15 do 20, uz obalu od 19 do 24 Celzijeva stupnja.

Sutra zahlađenje, posebice u unutrašnjosti

Pretežno oblačno s povremenom kišom, mjestimice i obilnom, osobito na Jadranu i krajevima uz njega. Na Jadranu lokalno i izraženi pljuskovi s grmljavinom, posebice na jugu, prognoza je DHMZ-a za sutra.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, prolazno i jugozapadnjak, no na sjevernom dijelu bura, u drugom dijelu dana podno Velebita s olujnim udarima. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda, između 10 i 15, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 13 do 18, a uz dalmatinsku obalu od 18 do 23°C.

I tijekom vikenda se očekuju lokalno obilna kiša, pljuskovi i grmljavina, a nestabilno vrijeme će se nastaviti i za vikend, ali s manje oborina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.