Putin pozvao Vučića na summit, on ga odbio jer Tusk dolazi u Beograd

Foto: EPA,R.Z./ATAImages/PIXSELL

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbio je poziv ruskog predsjednika da prisustvuje summitu BRICS-a zbog posjeta poljskog premijera Donalda Tuska Beogradu 23. i 24. listopada, doznala je Nova.rs.

Ove godine summit se održava u Kazanu i traje od 22. do 24. listopada. Poziv predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću javno je uputio Vladimir Putin.

On se početkom prošlog mjeseca u Vladivostoku, na marginama Istočnog foruma, sastao s potpredsjednikom vlade Srbije Aleksandrom Vulinom i tom prilikom rekao:

"Prenesite pozdrave Vučiću, čekamo ga"

"Prenesite pozdrave predsjedniku Vučiću. Čekamo ga na događanjima u sklopu sastanka lidera BRICS-a u Kazanu u BRICS "outreach" formatu. Poslali smo vam poziv, nadam se da će ga gospodin predsjednik prihvatiti". Dan kasnije Aleksandar Vučić je glatko odbio poziv.

"Imamo dosta važnih gostovanja, kako klinci kažu – gužva u šesnaestercu. Hvala ljudima iz BRICS-a na pozivu i predsjedniku Putinu. Imamo i New York, a već znam da ću na marginama Opće skupštine UN-a razgovarati s najmanje šest predsjednika i najmanje sedam-osam premijera", rekao je Vučić novinarima dodavši da tada Beograd obilježava 80 godina od oslobođenja.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.