Dvojica britanskih dječaka teško pretukla dvojicu vršnjaka "jer im je bilo dosadno"

U VELIKOJ BRITANIJI upravo traje suđenje dvojici braće, starih 11 i 10 godina, koja su iz čiste dosade u gradiću Edlingtonu, u južnom Yorkshireu, pretukla dvojicu vršnjaka gotovo ih usmrtivši, javlja Daily Mail.

Policijski istražitelji, koji su pozvani pred lokalni sud kako bi rasvijetlili okolnosti pod kojima se napad dogodio, sucu i poroti izjavili su kako su bili šokirani stanjem u kojem su žrtve, dječaci od 11 i devet godina, pronađene.

"Mlađi je dječak zatečen kako u polusvjesnom stanju, bos, teško pretučen i prekriven krvlju šepa ulicom. Dečko se tresao, nešto je nerazumljivo mrmljao",  ispričao je policajac i dodao kako su drugog dječaka pronašli dvjestotinjak metara dalje u posljednji trenutak, doslovno na rubu smrti.

Iživljavanje dvojice nasilnika trajalo je, prema svjedočenju policije, punih 90 minuta, a stariji je napadač istražiteljima ispričao kako je nakon toga prestao tući žrtve "jer su ga zaboljele ruke" i više nije imao snage za batine.

"Na pitanje zašto su to učinili, stariji je jednostavno odgovorio - jer nisu imali što drugo raditi i jer im je bilo dosadno", rekao je policajac.

Nasilnici su napad snimili mobitelom

Nasilnici su, dodao je, dječake tukli kabelima, granama, kamenjem, rezali ih žiletima, palili plastiku na njihovoj koži i gurali im opuške u otvorene rane, a djelić napada koji je jedan od nasilnika snimio mobitelom, prikazan je i šokiranim porotnicima.

Lokalni tužitelj Nicholas Campbell pred sudom je izjavio kako se žrtve prilično dobro oporavljaju od rana koje su zadobile premlaćivanjem, no da će im još dugo trebati psihološka pomoć kako bi prevladale traumatične posljedice napada, koji se dogodio prije gotovo godinu dana.

Vještaci socijalni radnici pred sudom su ispričali kako su napadači odrastali u problematičnoj obitelji, uz oca alkoholičara i majku žrtvu očeva stalnog premlaćivanja, a obojica dječaka već su bila poznata po nasilju među vršnjacima i sklonosti rješavanja sukoba šakama, imitirajući ponašanje svojega oca. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.