Trojica radnika farme u Africi ubili dvije žene te njihovim tijelima nahranili svinje

Ilustracija: Shutterstock

Trojica muškaraca u Južnoj Africi optužena su za ubojstvo dvije žene od 47 i 34 godine. Također su optuženi da su njihovim tijelima nahranili svinje na farmi na kojoj rade. Suđenje za ubojstvo počelo je ovaj tjedan.

Vlasnik farme Zachariah Johannes Olivier (60), nadzornik Adrian Rudolph de Wet (19) i zaposlenik farme William Musora (45) suočeni su s dvije točke optužnice za ubojstvo s predumišljajem te jednom točkom za pokušaj ubojstva i posjedovanje vatrenog oružja bez dozvole.

Njihove žrtve Lodacia Ndlovu i Maria Makghatho su u kolovozu došle na farmu u sjevernoj pokrajini Limpopo, kada su ubijene, piše Sky News.

Na farmi upucan i suprug jedne od žena, ali je preživio

Suprug ubijene Ndlovu Mabutho bio je sa ženama kada su išle do farme te je ispričao južnoafričkoj televiziji Newzroom Afrika da je i on tamo upucan.

Ndlovu je policiji kazao što se dogodilo prije nego što su policajci posjetili farmu, ali nisu pronašli žene, navodi južnoafrička novinska stranica IOL.

Uspio je otpuzati do obližnje ceste te je potražio pomoć prije nego što je odveden u policijsku postaju, gdje je pozvana hitna pomoć.

Pronađena tijela u svinjcu

Nekoliko dana kasnije policajci su pronašli tijela u svinjcu na farmi. Policija je potvrdila da su svinje izmrcvarile žene te da su na tijelima imale brojne rane od vatrenog oružja.

Dvije žene i preživjeli Ndlovu ušli su na farmu kako bi pokušali uzeti mliječne proizvode koji su istekli, a tamo ih je istovario kamion. Olivier, De Wet i Musora pojavili su se u utorak na prekršajnom sudu Mankweng u Polokwaneu, u Limpopu. Ostat će iza rešetaka do završetka suđenja.

Ovaj slučaj izazvao je bijes u Južnoj Africi, a nekoliko političkih stranaka prosvjedovalo je ispred suda tražeći da se muškarcima uskrati puštanje na slobodu i da se suoče s najstrožom mogućom kaznom.

Suđenje farmerima se nastavlja idući mjesec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.