FOTO I VIDEO U Makarskoj i dalje gori jahta tajkuna. "Neka se ljudi ne približavaju"

Foto: Matko Begovic/PIXSELL

Tri minute prije ponoći planula je motorna jahta na vezu u luci Makarska. U tom trenutku na plovilu dugačkom 24 metra bile su tri osobe, koje nisu ozlijeđene, piše Dalmatinski portal. Jahta je, piše Slobodna Dalmacija, u vlasništvu Mišela Čolaka, vlasnika tvrtke Feal iz Širokog Brijega, koji u Makarskoj ima stan te se bavi stanogradnjom. 

Jahta potonula na bok, gašenje još traje

Jahta je, piše Slobodna Dalmacija, cijelu zimu bila privezana u luci, a 12 sati prije požara uplovila je u luku sa šestero gostiju koji su je i unajmili. Tjedni najam košta oko 90 tisuća eura.

Foto: Dalmacija Danas

"Trenutno nas je desetak na terenu s četiri vozila. Brod nije još u potpunosti izgorio jer se jedan dio nalazi pod morem. On se okrenuo bočno i dijelom potopio u plitko more. Ne možemo pristupiti unutra, tako da nam još uvijek gori taj dio iznad mora. Pokušavamo to sanirati kroz neke otvore, ali radi se o plastici i jako zapaljivom materijalu, tako da, što god pokušavamo, uspijemo malo smanjiti dim, ali ne možemo još ugasiti do kraja", rekao je Mario Čović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Makarska, za Radio Dalmaciju.

 

 

Gradonačelnik: Najvažnije je da nitko nije ozlijeđen

"Najvažnije je da nitko nije ozlijeđen. Sve gradske službe i vatrogasci su na terenu. Požar je pod kontrolom, a brod je ograđen plutačama za slučaj izlijevanja no nadamo se da do toga neće doći. Vatra i dim još uvijek stvaraju neugodnosti građanima koje ovim putem molim da se ne približavaju kako bi službe mogle odraditi svoj posao. Olupina je u samom središtu grada pa se nadamo kako će biti ugašena i uklonjena što prije, ali u ovom trenutku je najvažnije da nitko nije ozlijeđen.“ – rekao je gradonačelnik Zoran Paunović. Uzrok požara će utvrditi policija nakon očevida kojem će pristupiti kada plovilo bude u potpunosti ugašeno.

U intervenciji su sudjelovale sve operativne snage s makarskog područja - JVP Makarska, DVD Makarska, DVD Tučepi, DVD Promajna, DVD Baška Voda, DVD Brela te vatrogasni ekološki brod Sv. Florijan DVD-a Kaštel Gomilica.

Riva zatvorena za promet i pješake

"Zbog gašenja požara koje je još uvijek u tijeku, riva je zatvorena za promet i obavlja se preusmjeravanje. Kada se za to stvore uvjeti, obavit će se očevid", potvrdili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Od 8:15 riva je zatvorena i za pješake. "Molimo građane da poštuju trenutačna ograničenja i upute policijskih službenika na terenu", dodali su iz policije.

Jutros u 3:25 u lučici u Slatinama na Čiovu buknuo je požar na putničkom brodu tvrtke Bura Line dugačkom 15 metara. 

Vatru je gasilo devetero pripadnika DVD-a Slatine s trima vozilima te po troje pripadnika JVP-a Trogir i DVD-a Okruk s po jednim vozilom. Požar je lokaliziran u 4:13. "Mjesto događaja se osigurava i obavit će se očevid", rekli su iz policije za Dalmatinski.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.