Obitelj molila Bidena da ne odustane od kandidature. "Situacija se može promijeniti"

Foto: EPA

Obitelj američkog predsjednika Joea Bidena molila ga je da ne odustane od kandidature za novi mandat nakon poziva da se povuče poslije katastrofalne debate protiv republikanskog protukandidata Donalda Trumpa, prenosi BBC.

Biden je vikend proveo s obitelji u Camp Davidu, gdje su ga ohrabrivali da se nastavi boriti.

Polovica demokrata smatra da bi trebao odustati. Obitelj ga ohrabruje

Nakon veoma lošeg nastupa na prošlotjednoj debati, na kojoj je 81-godišnji Biden izgledao smušeno, gubio tok misli te je zapravo potvrdio navode o narušenom mentalnom zdravlju, mnogi su se demokrati uspaničili, tražeći od njega da odustane od predsjedničke utrke.

>> VIDEO Sučelili se Biden i Trump. Demokrati: Ovo je katastrofa, Biden nije prošao test

Ankete od tada pokazuju da se zabrinutost zbog njegove dobi povećala. Anketa CBS News/YouGov objavljena sinoć pokazala je da 72% registriranih demokratskih glasača vjeruje da predsjednik nema zadovoljavajuće mentalno i kognitivno zdravlje da obnaša dužnost predsjednika. Gotovo polovica smatra da bi trebao povući kandidaturu.

No, poruka njegovog predizbornog tima i njegove obitelji je da on ostaje najbolja nada stranke da poraze Trumpa.

Obiteljskom okupljanju u Camp Davidu u Marylandu prisustvovali su Bidenova supruga Jill, njegova djeca te unuci. Jill Biden rekla je časopisu Vogue u telefonskom razgovoru iz Camp Davida da "neće dopustiti da 90 minuta debate definira četiri godine i sve što je učinio za zemlju".

Stajalište obitelji moglo bi se promijeniti

Nastavit će se boriti, rekla je, dodavši da će njezin suprug "uvijek činiti ono što je najbolje za SAD".

Ipak, kako izvještava CNN, stav obitelji prema Bidenovoj kandidaturi mogao bi se promijeniti ako on nastavi s lošim nastupima. Mišljenje obitelji o daljnjim koracima kampanje i određivanju njegove političke budućnosti je važnije nego mišljenja njegovih stručnih suradnika i savjetnika.

Biden je dan nakon debate održao govor u Sjevernoj Karolini, gdje je bio poprilično uvjerljiviji od debate s Trumpom. "Ja nisam mlad, da konstatiramo očito...", rekao je Biden uz smiješak i dobio velike ovacije. "Ne hodam kao prije, ne govorim brzo kao prije, ne debatiram kao prije. Ali jednu stvar znam. Znam govoriti istinu. Znam razlikovati dobro od zla. I znam raditi ovaj posao. I znam kako ustati kada se padne", rekao je tom prilikom. 

>> VIDEO Biden održao govor, dosta je živnuo. Osvrnuo se na mučnu debatu, napao Trumpa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.