FOTO Ovo su zagrebački mostovi. Riječi su suvišne

Foto: Index/Luka Šangulin/Karlo Klasić

PROBLEM s lošim održavanjem zagrebačkih mostova nije od jučer.

Danas je zbog oštećenja jednog oslonca konstrukcije mosta Sava došlo do kaosa u prometu i stvaranja kolone duže od 13 kilometara na Zagrebačkoj obilaznici.

Na stanje zagrebačkih mostova redovito se upozorava, ali bez većeg učinka. Prije više od dvije godine napravio je to državni tajnik Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir. 

Državni tajnik prije dvije godine: Vrlo sam zabrinut

"2016. i 2017. bile su rađene analize stanja tih mostova. Svaki od njih ima ozbiljnih problema jer se kontinuirano ne održavaju. To su konstrukcije koje su svakodnevno izložene velikom opterećenju. Nije predviđeno da ti mostovi traju toliko godina bez održavanja", rekao je državni tajnik.

Na novinarsko pitanje osjeća li se on kao stručnjak sigurno dok prelazi preko tih mostova, Uhlir je odgovorio: "Vrlo sam zabrinut. Duboko sam svjestan plana održavanja i ako vi 20 ili 30 godina ništa ne radite, onda se svi moramo zapitati preko čega mi to svaki dan vozimo", ustvrdio je Uhlir.

Fotografije koje govore više od riječi

Indexovi fotoreporteri nedavno su obišli tri glavna zagrebačka mosta - Jadranski most, Most mladosti i Most slobode. Fotografije koje su snimili pogledajte u nastavku, govore više od riječi.

 


 


 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.