FOTO Više aktivnih požara u Dalmaciji, najteže u Otonu kod Knina

Foto: HVZ

Trenutno je u Dalmaciji više aktivnih požara. Gase ih kopnene i zračne snage.

Po zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika angažirane su i izvanredne dislokacije iz drugih županija, i to Ličko-senjske, Zagrebačke i Grada Zagreba.

Zadarska županija

Rodaljice - Brgud, istočno od Benkovca - dojava u 15:23, snage na terenu IVP Zadar, DVD-i Lišane Ostrovičke,  Stankovci, Pakoštane - Vrgada - Vrana, Polača  i JVP Benkovac 35 vatrogasaca sa 15 vozila. Od zračnih snaga u gašenju sudjelovala i 2 CL-a, a sada su na požarištu angažirana 2 AT-a Fire Boss.

Požar je aktivan ali je spriječeno daljnje širenje, opožarena površina nije procijenjena.

Pribudić uz granicu sa Šibensko-kninskom uz željezničku prugu, dojava u 15:35 Snage na terenu vatrogasci iz DVD-a Srb, Gračac te JVP-a Gračac i Zadar te su zbog ugroze stanovništva angažirana 3 CL-a koja se izmjenjuju i na požaru na području Oton - Bender u Šibensko-kninskoj županiji.

Požar je aktivan, opožarena površina nije procijenjena

"Imali smo ugrožene objekte i svi su supješno obranjeni. Angažirano je 30 vatrogasaca s 13 vozila iz Zadarske županije, a upućene su i dislokacije", rekao je zadarski županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

Šibensko-kninska županija

Požar Crvena zemlja kod Knina i dalje je aktivan. U gašenju su tijekom dana zemaljskim snagama pomagale i zračne snage, i to 3 CL i 2 AT i 1 helikopter za prijevoz vatrogasaca na Dinaru. Zbog izbijanja požara na više mjesta između Knina i Gračaca koji su ugrožavali kuće na ovom požaru trenutno nisu angažirane zračne snage.

Oton-Bender kod Pađana

Dojava u 15:37 Požar na više mjesta uz prugu, zahvaćen veći kompleks borove šume te su bile ugrožene kuće.

Snage na terenu DVD-i Šibenik, Skradin, Ervenik, Sveti Juraj Kistanje, Dubravice, Drniš, Zaton i Vodice, JVP-i Knin, Šibenik i Vodice s ukupno 31 vatrogascem i 11 vozila te od zračnih snaga 3 CL-a i 2 AT-a Fire Boss. Canadairi se izmjenjuju  na ovom i na požarištu Pribudić.

Opožarena površina još nije procijenjena. Požar je aktivan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.