Glavaš: Da nema Gotovine, EU bi nam izmislila nešto drugo

BRANIMIR GLAVAŠ napravio je nevjerojatan gaf obraćajući se osječkoj mladeži HDZ-a, a njegov istup zabilježile su kamere Slavonske televizije. Naime, Glavaš je u svom govoru iznio stavove dijametralno suprotne stavovima vodstva HDZ-a, Vlade i premijera Ive Sanadera.

Saborski zastupnik HDZ-a, član Središnjeg odbora stranke i predsjednik HDZ-a govorio je prošlog tjedna na izbornoj skupštini osječke mladeži HDZ-a, pri čemu dotaknuo problema odbjeglog generala Ante Gotovine.

Kako piše Jutarnji list, njegove su neobične izjave prošle nezapaženo u medijima jer skup mladeži HDZ-a nije privukao veću pažnju novinara, a Glavašev govor uopće nije bio najavljen.

No, kamere Slavonske televizije snimale su skup, a izvještaj o skupu bio je emitiran četiri dana kasnije.

"Da nema generala Gotovine ili neriješenog pitanja generala Gotovine, koji za nas nije sporan, koji za nas nije upitan jer mi u generalu Gotovini gledamo heroja Domovinskog rata, čovjeka koji je zaslužan za hrvatsku neovisnost, hrvatsku slobodu i za oslobađanje od velikosrpske okupacije, a vi ćete se sjetiti da je više od trećine teritorija RH bilo okupirano gotovo četiri, pet godina i prema tome, ja osobno ne mogu prihvatiti da je on prepreka." – kazao je Glavaš na skupu osječke mladeži HDZ-a.

"On sigurno nije prepreka jer bi se nas omelo da nema generala Gotovine, da nema problema generala Gotovine, izmislilo bi se nešto drugo." – zaključio je Glavaš

Na pitanje novinara Jutarnjeg lista da objasni svoje izjave koje su u suprotnosti sa stavovima vodstva HDZ-a i Vlade, Glavaš je odgovorio: "Nemam nikakvog odgovora na to pitanje. Ne moram se sjećati što sam rekao prije deset dana."

I dok kompletan državni vrh na čelu sa premijerom Sanaderom i predsjednikom Mesićem, zajedno sa najvišim dužnosnicima EU, tvrdi kako je slučaj generala Gotovine jedina preostala prepreka Hrvatskoj na putu prema EU, Sanaderov podređeni javno iznosi stavove koji samo daju za pravo onima u Europi koji tvrde da hrvatske vlasti nisu posve predane ispunjavanju uvjeta za ulazak u EU.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.