Građevinske tvrtke u Njemačkoj pod istragom. Muljale su s uplatama doprinosa

Ilustracija: Shutterstock

Njemački tužitelji proveli su opsežne inspekcije u građevinskom sektoru zbog sumnje da kompanije izbjegavaju uplatu doprinosa u sustav socijalnog osiguranja.

Oko 800 službenika provelo je više od 100 inspekcija u devet saveznih njemačkih zemalja, prema uredu državnog tužitelja u Hannoveru koji vodi istragu.

Tijekom inspekcija uhićeno je sedam osumnjičenika, naveo je ured.

Sumnja se da je 25 osoba za plaćanje radnika koristilo mrežu fiktivnih uslužnih tvrtki i lažnih faktura

Državni tužitelji sumnjaju da je 25 osoba za plaćanje radnika koristilo mrežu fiktivnih uslužnih tvrtki i lažnih faktura i da nisu uplatile milijune eura obveznih doprinosa u programe socijalnog osiguranja.

U fokusu su istrage građevinski sektor i šire područje Hamburga i Duesseldorfa, rekao je glasnogovornik ureda državnog tužitelja, pojasnivši da provjeravaju tri uslužne tvrtke zbog izdavanja lažnih faktura brojnim građevinskim poduzećima.

Pod istragom i gradilište u Siegenu čijih 17 stranih radnika nije imalo radne dozvole

Glavni cilj inspekcija, provedenih jučer, bilo je pribavljanje poslovnih dokumenata i uređaja koji će poslužiti kao dokazi. Vlasti su se također nadale da će zaplijeniti više od pet milijuna eura imovine, ali još nije jasno koliki je iznos zaplijenjen.

Na gradilištu u gradu Siegenu zatečeno je 17 stranih radnika bez radnih dozvola. Gradilište je sada pod istragom zbog nezakonitog zapošljavanja, navodi agencija dpa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.