Hladi se ljubav Srbije i Rusije: Kragujevčani zapalili rusku zastavu

MJEŠTANI naselja Ilina voda jučer su spalili rusku zastavu ljuti zbog toga što im je isključen plin, piše srpski Blic. U ovom naselju 350 domaćinstava nema alternativu za grijanje, a pogotovo su ogorčeni što su za Božić obaviješteni da će ostati bez grijanja.

Prema riječima Radovana Mirkovića, aktivista Mjesne zajednice, za to krive "i Rusiju i Srbiju koja je čekala zadnji trenutak da građanima pošalje lošu vijest i nije osigurala rezerve ovog energenta".

"Za priključak na plinovodnu mrežu smo izdvajali u prosjeku četiri tisuće eura po domaćinstvu. Toliko je koštalo priključenje i kućne instalacije. Za te pare smo mogli kupiti drva u količini dovoljnoj da se normalno grijemo narednih deset godina", kaže Mirković. On se jučer trudio zagrijati kuću u kojoj mu pored ostatka obitelji žive djeca i trudna žena.

Iako Kragujevac nije na popisu najugroženijih gradova, a na daljinsko grijanje koje radi na ugljen je priključeno 17 tisuća domaćinstava, sve su institucije, škole i vrtići ostalo je 7 tisuća domaćinstava kao glavni energent koristile plin. Jučer su im u gradskoj upravi poručili da za sada za njih nema rješenja, i da se snalaze "kako znaju i umiju”.

C.D.
Foto: Blic

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.