Hrvatski učenici osvojili dvije medalje na svjetskom natjecanju u engleskom jeziku

Ilustracija: Hippo Croatia

Hrvatski učenici osvojili su dvije medalje na svjetskom natjecanju u znanju engleskog jezika Hippo Olimpijadi "Engleski bez granica" koje je u talijanskom Assisiju okupilo 250 finalista iz 60 zemalja.

Zlatnu medalju u kategoriji učenika sedmih i osmih razreda osvojila je Marta Markešić iz Osnovne škole Bjelovar dok je Helena Kosina iz osječke Osnovne škole Vladimira Becića dobila broncu u kategoriji šestih razreda.

16 hrvatskih učenika na svjetskom natjecanju

Na svjetsko natjecanje plasiralo se 16 hrvatskih učenika koji su se natjecali u pet od ukupno sedam dobnih kategorija, a među njima je bio i Ivano Radić iz Osnovne škole Pučišća koji je na europskom prvenstvu održanom krajem svibnja u Lido di Jesolo u Italiji osvojio prvo mjesto.

"Dvije osvojene medalje od kojih je jedna zlatna veliki je uspjeh s obzirom na to da je na natjecanju sudjelovalo 250 finalista iz 60 zemalja i da nisu sve zemlje osvojile medalju", rekao je Hini koordinator za Hrvatsku Zoran Lončarić.

Svi učenici koji su se natjecali dobit će međunarodni priznati certifikat iz engleskog jezika, a prvaci tjedan dana boravka na koledžu Bucksmore.

O kakvom je natjecanju riječ?

HIPPO Olimpijada međunarodno je natjecanje u poznavanju engleskog jezika. Pod geslom "English Without Borders" - "Engleski bez granica" organizator natjecanja Global Hippo Association želi promovirati učenje engleskog jezika, te potaknuti suradnju i natjecateljski duh među mladima, njihovim učiteljima i mentorima, njegovati toleranciju, međukulturalnu razmjenu.

Svjetskom prvenstvu koje je od 23. do 26. rujna održano u talijanskom Assisiju prethodila su školska, državna i kontinentalna natjecanja.

Natjecanje je organiziralo Hippo udruženje pod pokroviteljstvom talijanskog Ministarstva vanjskih poslova uz sponzorstvo Sveučilišta u Missouriju iz SAD-s i  koledža Bucksmore iz Velike Britanije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.