Iračanin silovao i ugušio tinejdžericu pred njenom majkom dok je brod tonuo

Foto: Talijanska policija

Irački migrant (27) silovao i ugušio tinejdžericu (16) dok je brod na kojem su bili tonuo u Sredozemnom moru, pišu talijanske agencije. Kako tvrde užasnuti svjedoci koji su preživjeli brodolom, muškarac je nasrnuo na 16-godišnjakinju, također Iračanku, nakon što su mu se žena i kćer utopile.

U brodolomu, koji se dogodio 17. lipnja, poginuli su deseci migranata, ali napadač je preživio. Tinejdžerku je silovao i ugušio pred očima njezine majke dok je jedrilica tonula, izvještava novinska agencija AGI pozivajući se na policijsku istragu.

Muškarac je, čim su stigli na kopno, uhićen u Italiji pod sumnjom da je ubio tinejdžerku. Majka djevojke je preživjela brodolom i prijavila policiji silovanje i ubojstvo.

Samo je dvanaest ljudi spašeno s broda, za koji dužnosnici vjeruju da je prevozio oko 70 ljudi, uključujući više od dvadesetak djece. Jedan od preživjelih kasnije je umro, a iz mora je izvučeno 35 tijela.

Jedrilica je plutala u blizini Italije kad je Iračanin napao, silovao i ubio djevojku. "Jedrilica je plutala uz obalu Italije kada je muškarac iskalio svoju agresiju nad 16-godišnjom iračkom djevojkom, kćeri drugog preživjelog, što je dovelo do njezine smrti gušenjem", objavile su talijanske vlasti.

Utopilo se više od 35 ljudi

Preživjeli su ispričali da su putovali bez prsluka za spašavanje i da se neki brodovi nisu zaustavili da im pomognu. Motor broda je navodno eksplodirao, što je dovelo do brodoloma. Među tijelima pronađenim u moru bilo je 15 djece.

UN-ova agencija za izbjeglice UNHCR, Međunarodna organizacija za migracije i UN-ova agencija za djecu UNICEF rekli su da su migranti koji su bili na brodu došli iz Irana, Sirije i Iraka.

Brod je isplovio iz Turske i potonuo je oko 120 nautičkih milja od južne obale Italije.

Iračanin je uhićen i pritvoren u Catanzaru, glavnom gradu regije Kalabrije, priopćila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.