Mrtav pijan vozio blizu Zagreba. Sudario se, sletio s ceste i udario parkirani auto

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U petak oko 16.40 u Novoselcu, na području Općine Križ, dogodila se prometna nesreća koju je skrivio 45-godišnji vozač koji je bio mrtav pijan, izvijestila je PU zagrebačka.

Vozač je u organizmu imao 3.33 promila alkohola te je vozio auto bjelovarskih registarskih oznaka sjevernom prometnom trakom Moslavačke ulice u smjeru zapada.

Ozlijeđeni su pijani vozač i 54-godišnja vozačica

Dolaskom neposredno prije kućnog broja 142, prešao je vozilom na lijevu stranu kolnika, na južnu prometnu traku Moslavačke ulice gdje je udario u osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 54-godišnjakinja koja se kretala južnom prometnom trakom Moslavačke ulice u smjeru istoka.

Nakon toga je na prilaznom kolniku ispred kućnog broja 142 vozilom sletio s kolnika te zadnjim dijelom udario u nepropisno parkirani automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji je tamo parkirala 32-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 45-godišnji vozač te 54-godišnja vozačica, a liječnička pomoć im je pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava, priopćila je zagrebačka policija.

Vozačka mu je istekla

Ujedno, naknadnim provjerama utvrđeno je da je 45-godišnjak upravljao vozilom dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole te će zbog počinjenih prekršaja biti sankcioniran redovnim putem. Zbog nepropisnog parkiranja, 32-godišnjakinji je na mjestu događaja izdana obavijest o počinjenom prekršaju.

"Koristimo priliku i ovim putem apelirati na vozače i druge sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa kako bi bilo što manje tragičnih događaja i kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na još višu razinu", objavila je PU zagrebačka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.