Ivana Kekin iz Možemo predstavila kandidaturu za predsjednicu Hrvatske

Screenshot: Možemo

Kandidaturu saborske zastupnice stranke Možemo Ivane Kekin za predsjednicu Hrvatske su danas na Europskom trgu predstavili Tomislav Tomašević i Sandra Benčić, lideri Možemo.

Kekin je na predstavljanju rekla da u Hrvatskoj postoje veliki problemi, a najviše ih je u sustavu javnog zdravstva, institucijama koje se, kako kaže, ne vode javnim interesom i na tržištu nekretnina.

Ivana Kekin: naša kandidatkinja za predsjednicu RH

Pratite predstavljanje naše kandidatkinje za predsjednicu RH, Ivane Kekin!

Posted by Možemo - politička platforma on Tuesday, September 10, 2024

"Hvala Sandri i Tomislavu na ovim zaista jako lijepim riječima i svim članovima stranke Možemo koji su mi jučer pružili veliku podršku i dali mi veliko povjerenje. Radi se o velikoj časti i još većoj odgovornosti", rekla je.

Kekin je ustvrdila kako se tijekom donošenja odluke za kandidaturu uvijek vraćala na jedno pitanje: "Imamo li mi danas državu kakvu trebamo? Nakon više od 30 godina otkad smo je utemeljili, je li ta država onakva kakvom smo ju zamišljali i je li to država kakvu želimo."

Istaknula je velike probleme u zdravstvu i na tržištu nekretnina. "Nešto što je zajedničko, poput javnog prostora, ponovno čerupa i odlazi u privatne džepove. Onda se pitamo čemu služi država. Država je tu da sprovodi javni interes i opće dobro", upozorila je. 

Naglasila je kako bi i institucije trebale biti vođene javnim interesom.

 

"Gledamo kako nam zdravstvo propada pred očima"

"Mi u Hrvatskoj već duže vrijeme svjedočimo krizi upravljanja zajedničkim resursima, javnim uslugama i infrastrukturom", kazala je.

"Zajednički resurs svih građana ove zemlje, u koje su ulagale generacije prije nas - je javno zdravstvo. Mi gledamo kako nam propada pred očima. Naplativi dijelovi daju se privatnicima u ruke, a nenaplativi - se puštaju niz vodu. Po cijeloj zemlji se zatvaraju ambulante, nedostaju cijeli segmenti zdravstvene skrbi, a premijer, ministar i njihov predsjednički kandidat - slikaju se kraj skupocjenih aparata u privatnim klinikama koje su sklopile unosne ugovore s HZZO-om", rekla je.

Ustvrdila je kako su institucije previše slabe i nezainteresirane kako bi zaštitile ono što je zajedničko vlasništvo građana.

Protiv obveznog vojnog roka 

Na upit novinara o mogućoj  suradnji s aktualnim premijerom, Kekin je kazala je da će inzistirati na pitanjima od javnog interesa i to upravo onda kada to HDZ-u ne odgovara. "Ako će on biti u stanju pristati na dijalog onda ćemo moći razgovarati”, izjavila je.

Kazala je i da je protiv uvođenja obveznog vojnog roka.

Koordinatori stranke Možemo! Sandra Benčić i Tomislav Tomašević imali su samo riječi hvale za Kekin naglasivši kako je riječ o pouzdanoj, energičnoj i vrijednoj osobi koja se uz karijeru liječnice iskazala se i na političkom polju.

U svim političkim kampanjama dosad uspješno je sudjelovala i osvojila mandat, čak i onda kada ga nije očekivala, primjerice na izborima za Europski parlament, kazao je Tomašević.

Benčić je istaknula da je ovo prvi put da Možemo! sudjeluje na predsjedničkim izborima i da kroz kampanju žele građanima predstaviti svoje politike i nametati teme koje smatraju važnima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.