Izrael brutalno napada Gazu dok u regiji boravi savjetnik Bijele kuće

Foto: EPA

Izraelski zrakoplovi i tenkovi napadali su područja diljem Pojasa Gaze tijekom noći, rekli su stanovnici, dok savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan boravi u regiji kako bi ojačao američki apel na Izrael da vojna kampanja ima veću preciznost. Dpa prenosi radio izraelske vojske koji javlja da su vojnici pronašli nekoliko tunela za krijumčarenje u graničnom području između Gaze i Egipta.

Sullivan treba razgovarati s Izraelcima u nedjelju i naglasiti potrebu ciljanog napada na militante Hamasa, a ne sveobuhvatan napad na grad Rafah na jugu Gaze, priopćila je Bijela kuća.

Izraelska se vojska probija u grad koji je, tvrde, posljednji bastion Hamasovih snaga. Stotine tisuća Palestinaca napustile su to područje koje je bilo jedno od rijetkih preostalih utočišta civila. Izraelske snage također su se probile dublje u uske uličice Džabalije u sjevernoj Gazi, vraćajući se u područje za koje su ranije tvrdili da je pročišćeno, tvrde stanovnici.

Izraelska vojska priopćila je da su njezine operacije u Džabaliji, najvećem od osam izbjegličkih kampova u Gazi, precizne i da imaju za cilj spriječiti Hamas u ponovnoj uspostavi kontrole na tom području.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.