OSLOBODITE HUANITA

Kolinda: Pomilovat ću Huanita

Foto: FaH

O SLUČAJU Huanita Luksetića, kojem je danas potvrđena pravomoćna presuda od 2 godine zatvora, oglasila se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Iz Ureda predsjednice danas je medijima poslano priopćenje u kojem se komentira mogućnost da predsjednica pomiluje Huanita Luksetića.

"Njegovo zdravstveno stanje je nemjerljivo važan element cijelog slučaja"

"Predsjednica Republike Hrvatske upoznata je sa slučajem Huanita Luksetića te smatra kako je njegovo zdravstveno stanje nemjerljivo važan element cijelog slučaja", navodi se u priopćenju poslanom iz Ureda predsjednice.

"Predsjednica Republike Hrvatske ne može automatski pomilovati g. Luksetića, već on ili njegov pravni zastupnik moraju podnijeti molbu za pomilovanje preko Ministarstva pravosuđa, koje dostavlja izvješće Predsjednici Republike Hrvatske", zaključuje se u priopćenju.

Kolinda na Twitteru: Pomilovat ću Huanita

Nedugo nakon što je poslano priopćenje iz Ureda predsjednice, na Twitteru se oglasila i predsjednica, napisavši kako će, kad Huanito Luksetić podnese zahtjev za pomilovanje, iskoristiti svoje zakonsko pravo i pomilovati ga.

Huanitova majka od Indexova reportera doznala da će predsjednica pomilovati Huanita

U trenutku kad je predsjednica na Twitteru objavila da će pomilovati Huanita, u Huanitovom domu bio je Indexov reporter Denis Mahmutović koji je Huanitovoj majci priopćio sretnu vijest. Pogledajte njezinu reakciju, ali i razgovor majke s Huanitom i odvjetnikom Vladimirom Gredeljem.

Pogledajte trenutak u kojem je Huanitova majka saznala za pomilovanje:

Pogledajte razgovor Huanita i njegove majke nakon što smo joj rekli da će ga predsjednica pomilovati:

Pogledajte razgovor Huanitove majke i odvjetnika nakon što je objavljeno da će predsjednica pomilovati Huanita:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.