Lokaliziran veliki požar nadomak Senja: "Pomoć je stigla u zadnji čas"

Screenshot: Facebook

POŽAR otvorenog prostora koji je sinoć buktio nadomak Senja lokaliziran je oko četiri sata i otklonjena je opasnost širenja, rekao je Hini zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Ličko senjske županije Zvonimir Lončarić.

"U uvjetima jake bure trebao je ogroman napor da se požar trave i niskog raslinja stavi pod kontrolu i mogu reći da je lokalnim vatrogascima u zadnji čas stigla ispomoć iz nekoliko ličkih gradova i iz Primorsko-goranske županije", rekao je Lončarić.

"Bez obzira na buru, kuće ni u jednom trenutku nisu bile ugrožene, sada je sve pod kontrolom i svi su vatrogasci koji su došli na ispomoć otpušteni kućama, a na čuvanju požarišta ostali su vatrogasci senjske Vatrogasne zajednice", rekao je Lončarić i zahvalio svim vatrogascima iz Gospića, Otočca, Brinja i Sinca te iz Crikvenice i Novog Vinodolskog.

"Bez njihove pomoći ni uz veliki napor samo domicilne snage ne bi mogle zaustaviti taj požar", rekao je Lončarić i opisao da sada preostali vatrogasci obavljaju dogašivanje i da će na požarištu cijeli dan čuvati rubove požara te će pred večer odlučiti što dalje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.