14-godišnjak nožem ubio policajca u BiH, drugog teško ranio

Foto: RTV USK

U Bosanskoj Krupi u BiH večeras je napadnuta policijska postaja prilikom čega je ubijen jedan policajac, a drugi teško ranjen. Kako je za Klix.ba potvrdio glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović, maloljetnik je napao policijsku postaju i usmrtio policajaca.

Napad je počinjen hladnim oružjem, odnosno nožem.

Ubijeni policajac je Ognjen Maran iz Bosanskog Novog, dok je ranjeni policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe, piše Klix. Napadač je prvo napao policajca kojeg je ubio, a zatim je teško ozlijedio njegovog kolegu.

Prema neslužbenim informacijama, ranjeni policajac je stabilno i nalazi se u Kantonalnoj bolnici Dr. Irfan Ljubljankić.

Uhićen je

Na terenu je veliki broj policajaca, a napadač je uhićen. Premijer USK Nijaz Hušić za BHRT je rekao da će zajedno sa ministrom unutarnjih poslova i ravnateljem policije sve odluke donijeti noćas ili rano ujutro, kada će objaviti informacije o okolnostima događaja.

"S obzirom na to da se radi o maloljetnom licu, moram reći da vjerujem u policijske organe i Tužiteljstvo koji će utvrditi sve detalje", naveo je Hušić.

Napadač ima 14 godina

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak izjavio je za BHRT da je od ministra unutarnjih poslova USK saznao da je napadač maloljetna osoba od 14 godina.

"Istraga je u tijeku, sve smo stavili na raspolaganje... Ne možemo iznositi detalje o operativnom dijelu jer se radi o maloljetniku", naveo je Isak.

Dodao je da će raditi na povećanju prisutnosti policije na teritoriji cijele Federacije BiH, te da su već upućene određene instrukcije u vezi s tim.

Očevid je u tijeku. Motivi napada još nisu poznati, javlja BHRT.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.