Mrtav pijan vozio kod Našica. Prije toga skrivio nesreću u Bizovcu i pobjegao

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

Osječko-baranjska policija izvijestila je o pijanom vozaču koji je jučer zaustavljen kod Našica, a za kojeg je utvrđeno da je isti dan skrivio prometnu nesreću u Bizovcu i pobjegao.

"U Markovcu Našičkom jučer je prilikom nadzora prometa zaustavljen osobni automobil osječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 51-godišnjak, kojem je alkotestom utvrđeno da ima 2.45 promila alkohola u krvi.

Vozač je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja, a najdulje 12 sati te je 17. listopada u 3.45 sati pušten na slobodu, nakon što je ispitan u svojstvu osumnjičenika jer je utvrđeno da je prethodno isti dan u Bizovcu u 15.59 sati skrivio prometnu nesreću nakon koje se udaljio s mjesta događaja", priopćila je PU osječko-baranjska.

Skrivio nesreću u Bizovcu

Provedenim mjerama i radnjama utvrđeno je da je 51-godišnjak upravljajući istim vozilom osječkih registracijskih oznaka iz smjera Osijeka prešao u lijevi kolnički trak, gdje je udario u bok osobnog automobila belomanastirskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnjak u suprotnom smjeru.

Pedesetjednogodišnji vozač se nije zaustavio na mjestu prometne nesreće, već je nastavio vožnju prema Markovcu Našičkom, gdje je zaustavljen i alkotestiran. U opisanoj nesreći srećom nije bilo ozlijeđenih osoba, izvijestila je policija.

Kakva kazna čeka vozača?

"Protiv vozača slijede odgovarajuće prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za izazivanje prometne nesreće predviđena je novčana kazna u fiksnom iznosu od 260 eura.

Za prekršaj bijega s mjesta događaja prometne nesreća s materijalnom štetom predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 920 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 6 mjeseci i do 3 boda.

Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna kazna od 2.650 eura ili 60 dana zatvora, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci i 9 bodova", objavila je PU osječko-baranjska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.