Na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman kadeti položili prisegu

Foto: MORH

Na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman u Zagrebu u nedjelju je 71 kadet, od čega 15 kadetkinja, položilo svečanu prisegu, a tom prigodom su im i dodijeljene beretke kao znak pripadnosti Hrvatskoj vojsci, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.  

Državni tajnik Ministarstva Branko Hrg zahvalio je kadetima 22. naraštaja što su odlučili svoja znanja i vještine usmjeriti u jačanje nacionalne sigurnosti i što svojim primjerom svjedoče što znači svjesnost i briga o očuvanju mira i sigurnosti.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid kazao je kako je prisega jedan poseban trenutak u životu kadeta, čime su oni na poseban način ušli u vojnu profesiju i postali dio moćne i snažne Hrvatske vojske.

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman general-bojnik Slaven Zdilar poručio je kadetima da su dokazali ste sebi da imaju želju, volju i snagu da budu dio obitelji Hrvatske vojske te da osim vojne karijere izgrađuju sami sebe i kreću u novi život.

Od ukupno 71 kadeta njih 32 su sa sveučilišnog studijskog programa Vojno vođenje i upravljanje, 10 sa sveučilišnog studijskog programa Vojno inženjerstvo i 10 kadeta sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog studija Vojno pomorstvo.

Prisegu su položila i 14 kadeta sveučilišnog prijediplomskog i diplomskog studija Aeronautika smjer Vojni pilot te njih pet sa sveučilišnog prijediplomskog i diplomskog studija Aeronautika smjer Vojna kontrola zračnog prometa.

Školovanje na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman ove godine počinje i pet kadeta iz Bosne i Hercegovine i to na studijima Vojno vođenje i upravljanje i Vojno inženjerstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.