Napadnut konvoj stranih diplomata u Pakistanu

Ilustracija: EPA

Prilikom prolaska konvoja sa stranim diplomatima koji su bili u posjetu sjeverozapadnom Pakistanu detonirana je bomba na cesti, a poginuo je policajac, član osiguranja, objavila je policija. Policijski dužnosnik u okrugu Swat Zahidullah Khan, izjavio je da su diplomati posjetili dolinu Swat na poziv lokalne gospodarske komore.

"Ekipa koja je vodila konvoj pogođena je cestovnom bombom", rekao je. Khan je dodao da su još četiri policajca ranjena. Svi diplomati, njih desetak, nalaze se na sigurnom i vraćaju se u Islamabad, potvrdila je policija.

"Nitko od veleposlanika nije ozlijeđen u napadu i premješteni su na sigurno mjesto prije nego što su krenuli prema Islamabadu", izjavio je za Reuters zamjenik glavnog inspektora policije Mohammad Ali Gandapur.

Trenutno je nepoznato koje države predstavljaju diplomati koji su bili u konvoju.

Nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Pakistanske protuterorističke snage drže velik broj svojih pripadnika u dolini Swat koja je dugo bila žarište islamističke pobune. Militanti su pojačali svoje napade od kraja 2022. godine nakon što su prekinuli primirje s vladom. Islamistički militanti upucali su i ranili 2012. dobitnicu Nobelove nagrade za mir Malalu Yousafzai u dolini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.