Novi Sony-Ericssonov Walkman glazbeni telefon

SONY ERICSSON predstavio je prvi UMTS telefon u ponudi Walkman glazbenih telefona, povećavajući ukupni broj telefona u obitelji Walkman na četiri.

W900 u jednom uređaju nudi visokokvalitetni glazbeni player, telefon i uređaj za slikanje, a ima i mogućnost super-brzog preuzimanja svih vrsta multimedijalnih sadržaja - glazbe, videa i grafike.

Jedna od najprivlačnijih osobina W900 je lakoća spremanja, prebacivanja, reprodukcije i upravljanja glazbenim datotekama. Pjesme se mogu preuzeti iz raznih izvora, bilo putem over-the-air usluge izravnog preuzimanja u telefon, ukoliko je dostupna operaterova usluga preuzimanja glazbe, ili putem računala. Prijenos digitalnih glazbenih datoteka s računala u telefon odvija se po "drag and drop" principu, a W900 je također potpuno kompatibilan sa svim kopiranim sadržajima vodećih softverskih paketa za upravljanje glazbom.

Priloženi Disc2Phone PC software korisnicima omogućava da jednostavno prebace glazbu u telefon s audio CD-a ili iz glazbene kolekcije s računala. Disc2Phone može prebaciti glazbu spremljenu na glazbene liste, a njegova zabavna funkcionalnost je lagana za korištenje.

Velika korisnička memorija W900 od 470MB omogućava spremanje oko 230 pjesama. Kapacitet memorije može se lako povećati umetanjem Memory Stick PRO Duo kartice do 2GB koja je trenutno dostupna u prodaji, što daje dovoljno prostora za oko 1,000 pjesama. Glazbene datoteke se mogu spremiti u svim ključnim formatima: MP3, AAC or AAC+, MIDI, WAV i XMF.

Svestrani dizajn sa zakretnim mehanizmom olakšava obavljanje više zadataka istovremeno korištenjem mnogih funkcija W900, što je karakteristika koja telefonu daje prednost nad specijaliziranim glazbenim playerima.

Telefon se otvara laganim zakretanjem, otkrivajući veliku tipkovnicu. Doslovno sve funkcije se mogu koristiti i dok je telefon zatvoren, a korisnici mogu čitati poruke ili pretraživati glazbene datoteke bez otvaranja telefona.

Mnogo više od potpuno opremljenog glazbenog playera, W900 predstavlja vrlo napredan uređaj za slikanje i multimediju s širokopojasnim brzinama preuzimanja podataka, odličnim mogućnostima pregledavanja i pretraživanja te velikim, 2.2 inčnim QVGA 262K TFT zaslonom, jednim od najjasnijih ikad viđenih na mobilnom telefonu. 2 megapikselna kamera s autofokusom i LED bljeskalicom ili foto svjetlom savršena je za bilježenje značajnih trenutaka, a njome se, zahvaljujući Sony Ericssonovom dvostranom dizajnu, upravlja s obje ruke u horizontalnom položaju koji osigurava maksimalnu stabilnost.

Kamera također snima i video materijal do 30fps (slika u sekundi) , dvostruko brže od uobičajenih slikovnih telefona, uz kvalitetu reprodukcije pogodne za televiziju. Pomoću priloženog Adobe PC softwarea, slike i video isječci mogu se lako prebaciti na računalo kad god je telefon priključen korištenjem brzog povezivanja USB-om.

Kao uređaj namijenjen zabavi, W900 u potpunosti iskorištava UMTS mogućnosti, omogućavajući brzo preuzimanje i pregledavanje video sadržaja, igara, zvukova i grafike.

W900 je prvi Sony Ericssonov mobilni telefon opremljen sa Stereo Portable Handsfree HPM-80 s daljinskim upravljačem koji korisniku omogućava upravljanje Walkman playerom bez vađenja iz džepa. S telefonom se također dobivaju USB kabel i Disc2Phone PC software za prebacivanje i upravljanje glazbenim datotekama.

W900 W900 UMTS Walkman mobilni telefon je dostupan u crnoj ili bijeloj boji, a na tržištu će biti dostupan krajem četvrtog tromjesečja 2005.Model W900i Dual mode UMTS (2100MHz) - GPRS 900/1800/1900 namijenjen je tržištu u Europi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.