Optužni prijedlog za Keruma juniora: Sa 20 godina vozio terenac Mercedes od 510 KS?!

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu napravilo je ono što splitska policija nije bila u stanju. Protiv Joška Keruma, 20-godišnjeg sina gradonačelnika Željka Keruma, podnijeli su optužni prijedlog zbog povrede članka 221. stavka 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pet puta jači bolid od dopuštenog!

Joke je, naime, prilikom nedavnog okršaja na križanju Dubrovačke i Velebitske ulice, zatečen za volanom terenca Mercedes ML 63 AMG sa čak 510 KS! Kerum junior vozio je tako pet puta snažniju mašinu nego što zakon dopušta. Naprosto nevjerojatno kako je taj detalj promaknuo "pedantnim" službenicima Prve policijske postaje, koji su uredovali zbog tučnjave mladog Keruma i svite sa vođom Torcide Brda. 

Premda su Indexu Josip Baliban i njegov prijatelj Zoran R. kazali kako je prvi napao upravo gradonačelnikov sin, pa su se onda priključili i momci iz pratnje, policija nije našla elemenata kaznenog djela nasilničkog ponašanja, već su sve prijavili za remećenje reda i mira.

Posebna dioptrija splitske policije, zakon vrijedi kako za koga...

Premda je Index pitao zašto nema prijave protiv Joke Keruma za upravljanje presnažnim vozilom, iz splitske policije odgovora nije bilo. Policijska obrada ovog incidenta bila je u najmanju ruku vrlo čudna, da ne kažemo neku težu riječ. No, Splićanima to nije ništa novo, već su se navikli na posebnu dioptriju policijskih službenika, koji zakon primjenjuju kako za koga.

Čudi što se nije ovom prilikom oglasio načelnik Uprave Ivica Tolušić, koji je dosada spremno ustajao u obranu svojih ljudi kad god bi zabrljali, poput osiguranja Gay Pridea i neprofesionalnog postupanja protiv izgrednika.

Kazna za Joku - 1,000 kuna

Valja reći da prekršajna prijava zbog vožnje AMG bolida, mladog Keruma neće teško pogoditi. Naime, Zakon predviđa kaznu od tisuću kuna. Joke to neće ni osjetiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.