Ostao bez 21 člana obitelji u izraelskom udaru: "Ne želim ovo najgorem neprijatelju"

Foto: Sky News

Čovjek koji je izgubio 21 člana svoje obitelji u jednom izraelskom zračnom udaru rekao je za Sky News da to što osjeća ne bi poželio ni najgorem neprijatelju.

Ahmed Alnaouq, suosnivač palestinske neprofitne udruge We Are Not Numbers (Mi nismo brojke, op.a.) sa sjedištem u Gazi, rekao je da su mu tri sestre, dva brata i 14 nećakinja i nećaka ubijeni u izraelskom zračnom udaru na kuću u kojoj su živjeli 

"Da bi netko shvatio kako se osjećam, potrebno je da doživi ono što sam ja doživio. Rekao sam to već i reći ću opet da ono što osjećam ne želim ni najgorem neprijatelju", rekao je.

"Katastrofa"

Opisao je da je bilo 4 ujutro kada se probudio "uspaničen" vjerujući da se nešto dogodilo. "Provjerio sam svoj telefon i dobio sam vijest od jednog od mojih prijatelja. Rekli su mi da je Izrael bombardirao moj dom, moju obiteljsku kuću, i da su svi koji su bili tamo ubijeni", rekao je.

Rekao je da još uvijek ima kontakt s jednom od svojih nećakinja u Gazi, koja mu je rekla da nije mogla jesti više od tjedan dana.

"Ovo je bio najbolniji poziv koji sam imao u životu. Rekli su mi da su uplašeni, da su usamljeni, da su gladni, da su žedni. Situacija koju doživljavamo u Gazi je katastrofalna situacija. Katastrofa."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.