Ovo nije Indexov članak s Damirom Kedžom i bogaćenjem. To je prevara

NA FACEBOOKU se pojavila nova prevara u kojoj se koristi lažni Indexov članak. Kao što je to uobičajena praksa prevaranata, lažnim člancima koji izgledaju kao da su dio pravih i relevantnih portala, u ovom slučaju Indexa, ljude se vara da je riječ o relevantnim informacijama.

U ovoj konkretnoj prevari, osim Indexa, koristi se i pjevač Damir Kedžo koji je navodno voditelju Nevenu Ciganoviću otkrio "financijske informacije" koje mogu "uzdrmati temelje hrvatskog društva". 

U drugoj varijanti se navodi da su "optužbe protiv Damir Kedžo" potvrđene i da je "Misterij slavne Internet zvijezde" riješen. "Damir Kedžo više ne skriva istinu", piše u naslovu.

Niti je Index ikad ovakvo što objavio

Niti je Index ikad objavio ovaj članak niti je Damir Kedžo ikad dao izjave o "financijskim informacijama" koje čitateljima mogu omogućiti brzu i laku zaradu, sve je u potpunosti izmišljeno.

Ovakve prevare su česte te je nekoliko jednostavnih načina kako saznati je li riječ o prevari. Prvo, takve stranice u URL-u nikad nemaju originalne domene, već je riječ o čudnim domenama kakve vjerojatno nikad niste vidjeli.

Primjerice, u ovom slučaju, jednostavnim odlaskom na Index ili guglanjem bilo je moguće provjeriti u par sekundi da ovakav članak nikad nije objavljen.

Veliki broj online prevara

Osim toga, u tekstu se nalaze gramatičke pogreške koje sugeriraju da prevaranti ne barataju dobro s hrvatskim jezikom.

Internet prevare su česte, svakodnevne. Policija redovito objavljuje kako je netko ostao prevaren za veći iznos novca, a jako velik broj prevara vjerojatno nikad ni ne bude prijavljen policiji.

Policija upozorava da ne treba davati podatke na internetu olako, posebno ne čudnim stranicama i/ili profilima koji nude brzu i laku zaradu. To su u pravilu prevaranti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.