Plenković: Milanović je počeo paničariti

Foto:

PREDSJEDNIK HDZ-a Andrej Plenković je odgovarajući na kritiku predsjednika SDP-a Zorana Milanovića zbog susreta s veleposlanicima, rekao da se radi o rastućoj panici pred izbore jer je HDZ-u porastao rejting, a da on puno bolje od Milanovića zna što i kako činiti sa stranim predstavnicima.

"Pa vidite iz nastupa gospodina Milanovića, vrlo je razvidno da je stupanj nervoze i panike svakim danom sve veći. Dakle, otkad sam se kandidirao za predsjednika HDZ-a i nakon toga izabran, vidjeli ste u Vašoj emisiji da je u samo tri tjedna rejting HDZ-u porastao za 31,6 posto, to jest da smo na svaka tri birača dobili još jednog", rekao je Plenkopvić uDnevniku Nove tv zamoljen za komentar Milanovićeve izjave da ga Plenkovićev susret s veleposlanicima podsjeća na 1997., kao da je Hrvatska pod monitoringom.

"Ovakav komentar čovjeka, koji je kao ja svoju profesionalnu karijeru počeo u diplomaciji, je apsolutno promašen i neprimjeren. Samo pokazuje da nije dobro komunicirao s predstavnicima stranih država u godinama kada je bio na dužnosti predsjednika Vlade. To oni jako dobro znaju i svi oni koji se bave diplomacijom, a isti taj gospodin Milanović je kad je preuzeo Vladu, u vrlo kratkom roku nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, doveo zemlju u situaciju da se donese 'Lex Perković', da nakon toga dođemo praktički pod prijetnju ukidanja sredstava za funkcioniranje Schengena, u migrantskoj izbjegličkoj krizi je praktički zatvorio granicu sa susjednom zemljom, narušio odnose sa svim drugim državama,", rekao je.

"A kad je riječ o krupnom problemu odnosa sa Srbijom, njihovog zakona o nadležnosti državnih organa za procesuiranje ratnih zločina, nije učinio ništa. Radili su europski parlamentarci, ja, na primjer, i drugi kolege, a on nije uvrstio niti jedno od mjerila u inicijalna mjerila, koja je EU usvajala. Nema razloga da nekome tumači što i kako činiti sa stranim predstavnicima, to znam puno bolje od njega", rekao je Plenković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.