Plenković i Milanović se dogovorili? Markić ostaje šef SOA-e, ali uz uvjet Milanovića

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Daniel Markić ostat će još četiri godine ravnatelj SOA-e, ali će dobiti zamjenika, što je bio uvjet predsjednika Milanovića da pristane na njegovo imenovanje. Tako bi, doznaje Novi list, trebao biti riješen problem izbora čelnog čovjeka SOA-e, budući da krajem sljedećeg tjedna Markiću završava dvomjesečni mandat vršitelja dužnosti ravnatelja.

Idućih bi dana trebalo biti objavljeno da su Milanović i Plenković zajednički odlučili ponovo imenovati Markića, ali i njegovog zamjenika. SOA je osnovana 2006., spajanjem POA-e i OA-e, Markić je četvrti po redu njezin ravnatelj, ali zamjenik ravnatelja, iako zakon predviđa to mjesto, nikad nije imenovan. 

Imenovanje ravnatelja je odgođeno nakon što je Milanović počeo propitkivati rad SOA-e u svjetlu Plenkovićeve odluke da za novog šefa DORH-a postavi Ivana Turudića.

Milanović je smatrao da je Markić o susretima tadašnjeg predsjednika Županijskog suda u Zagrebu sa Zdravkom Mamićem morao samoinicijativno izvijestiti premijera kada je Turudić postao kandidat za glavnog državnog odvjetnika, što se nije dogodilo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.