Žena (83) u policijsku postaju u Opatiji došla sa psom, mora platiti kaznu

Screenshot: Google Street View

Primorsko-goranska policija prije nekoliko dana evidentirala je događaj u Opatiji gdje je 83-godišnja hrvatska državljanka uvela psa bez brnjice u hodnik policijske postaje.

"Kada su je policijski službenici upozorili i zamolili da izađe iz hodnika te psa priveže izvan policijskih prostora, ignorirala je njihovu zamolbu i drsko im odgovarala te potom psa zavezala na ulazna vrata postaje i time spriječila ulazak i izlazak stranaka, ali i izazvala strah kod pojedinih građana od životinje na vratima", stoji u priopćenju.

Policija: Podsjećamo da je zabranjen ulazak sa životinjama

Kako dalje navode, 83-godišnjakinja je uporno odbijala upozorenja i zapovijedi policijskih službenika pa je tek nakon naredbe da će biti uhićena odvezala psa s vrata postaje i udaljila ga iz policijskog prostora. Zbog počinjenog prekršaja iz domene remećenja javnog reda i mira, 83-godišnjakinja je prekršajno sankcionirana u skladu s odredbama članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, poručili su iz policije.

"Tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način loše s njima postupa, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 200 do tisuću eura", stoji u Zakonu.

"S ciljem sprječavanja i ponavljanja ovakvih i sličnih događaja, podsjećamo građane da je zabranjen ulazak sa životinjama u prostorije državnih institucija. K tome ih pozivamo da svoje životinje drže pod nadzorom, posebice pse u šetnji na otvorenom, kako ne bi slučajno ozlijedili djecu ili druge osobe u blizini", priopćili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.