Plenković: Budimo mudriji da budemo narančasti još par tjedana

Foto: Pixsell/Ivo Cagalj

PREMIJER Plenković je danas uoči 306. Sinjske alke poručio da je to krasan događaj za Cetinsku krajinu i Hrvatsku jer je Alka naša tradicija, baština i sve ono što utjelovljuje identitet Hrvatske, a komentirao je i jako dobre rezultate ove turističke sezone.

Prije natjecanja Alke premijer se susreo s gvardijanom samostana Čudotvorne Gospe Sinjske fra Antom Čovom, u samostanu, a nazočio je i vojvodinom prijamu u Alkarskim dvorima. 

Nakon kratkog posjeta gvardijanu fra Anti Čovi premijer Plenković je u izjavi novinarima istaknuo kako mu je zadovoljstvo ponovo biti u Sinju te je svim Sinjankama i Sinjanima kao i Viteškom alkarskom društvu čestitao obilježavanje 306. Sinjske alke. 

"Vjerujem da će biti jedna lijepa utrka, jedan krasan događaj za Cetinsku krajinu, za Hrvatsku, naša tradicija, naša baština i sve ono što utjelovljuje identitet Hrvatske, a isto tako grada Sinja. Zahvaljujem i gvardijanu fra Anti Čovi s kojim smo se ponovno susreli i malo popričali. Vidim da je atmosfera jako dobra i veselim se još jednoj Alki", rekao je Plenković.

"Turistička sezona je iznad svih mogućih procjena"

Rekao je i da je ova turistička sezona dobra, iznad svih mogućih procjena. Plenković je naglasio da su država i svi ostali segmenti društva učinili sve da ona bude bolja i u pogledu epidemiološke slike i u pogledu napora za promociju Hrvatske kroz Ministarstvo turizma, Turističku zajednicu i druge subjekte. 

Najavio je da će u utorak imati veliki sastanak cijelog turističkog sektora u Opatiji na kojem će biti šest ministara, kao i svi župani obalnih županija, te da će napraviti inventuru onoga što se napravilo u ovoj turističkoj sezoni i koja će, po dosadašnjim podacima, biti između 65 i 70 posto broja iz rekordne 2019. godine.

"To je s obzirom na okruženje i situaciju u kojoj smo bili sjajno", rekao je Plenković.

"Budimo mudriji da budemo narančasti još par tjedana"

Dodao je da trebamo biti disciplinirani, mudriji i odgovorniji jedni prema drugima kako bi nam sezona što dulje trajala, da budemo narančasti još barem dva-tri tjedna, i onda ćemo moći govoriti o snažnom gospodarskom oporavku.

"Snažni gospodarski oporavak je ono što je bitno. Najave za drugi kvartal su sjajne u pogledu rasta i ako se ovako nastavi sezona, bit će jako dobra i za treći kvartal. To je ono što je meni kao predsjedniku vlade u ovom trenutku najbitnije i najvažnije", zaključio je predsjednik vlade.

Novinare je i zanimalo kako komentira potvrdu Haaga kako je Slobodan Milošević sudjelovao u zločinačkom pothvatu protiv Hrvatske i BiH, na što im je rekao da to Hrvatima ne treba dokazivati jer, naime, to dobro znaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.