Počelo suđenje Albanki koja je usmrtila brata i sestru. Vještak: Vozila je 90 km/h

Na Općinskom sudu u Dubrovniku počelo je suđenje 28-godišnjoj Albanki Klevisi Ymeri koja je skrivila prometnu nesreću u kojoj su poginuli 18-godišnja Katarina Đerek i 20-godišnji Stjepan Đerek. 

"Osjećam se krivom, ali ne na način kako je to navedeno i kako me tereti optužnica! Odgovarat ću na sva postavljena pitanja, ali na kraju dokaznog postupka", rekla je na sudu Ymeri, nezaposlena ugostiteljska radnica iz Skadra.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 9. travnja na državnoj cesti D-8 u mjestu Ratac kod Dubrovnika. Ymeri je automobilom slovačkih registarskih oznaka nepropisno pretjecala vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s Golf makarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji Stjepan.

Vještak: Bočno je udarila u Golf

Optužnica tereti Ymeri da je iz nehaja izazvala tešku prometnu nesreću sa smrtnim ishodom, piše Dubrovački dnevnik. Sudski vještak za promet Pero Todorović je na sudu ispričao kako se Ymeri u trenutku sudara kretala brzinom od 90 km/h te da je BMW-om udarila bočno u Golf.

"Vozač Golfa mogao je noću, na neosvijetljenoj cesti, temeljem pomicanja farova vozila koje mu ide u susret, vidjeti vozilo okrivljene tek na udaljenosti od 180 metara, što je samo 3.89 sekundi prije nego je došlo nesreće", istaknuo je. 

"Oštećenik je intenzivno kočio, ali bez obzira na brzinu, to nije moglo spriječiti nesreću", naveo je Todorović. Odgovarao je i na pitanja suca o tzv. crnoj kutiji. Objasnio je da u spisu nije dobio broj šasije vozila okrivljene, a taj broj je potreban kako bi se od proizvođača moglo doznati je li u automobil ugrađena crna kutija. 

Sljedeće ročište je 1. listopada

Pročitan je i iskaz 38-godišnjeg Marka Topića, pomorca koji je poginuo u padu rampe trajekta u Malom Lošinju. Topić je upravljao vozilom koje je Ymeri pretjecala. 

Odvjetnik okrivljene Dragan Pištalo je zatražio da se njegova klijentica pusti iz istražnog zatvora, uz uplatu jamčevine od 70 tisuća eura te oduzimanje putovnice, dnevno javljanje policiji i zabranu napuštanja teritorija Hrvatske. Sudac ga je odbio. 

Dodatno, Pištalo je predložio da se sasluša i suvozač iz Mercedesa albanskih registracija s kojim se Ymeri utrkivala. Sudac je prihvatio taj prijedlog. Novi svjedok će biti saslušan na sljedećem ročištu koje je zakazano za 1. listopada. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.