Policija o napadaču iz Siska: Neobično se ponašao tijekom uhićenja

Foto: N1

SISAČKA policija jutros je održala konferenciju za medije povodom sinoćnje pucnjave u kojoj je ubijena ženska osoba, a četvero ozlijeđeno, od toga dvoje teško, a dvoje van životne opasnosti.

Napadač je u svom pohodu zapalio i nekoliko kuća i auta, a potom je uhićen nešto prije jedan sat u noći. Na konferenciji za medije bili su Luka Pešut, načelnik sisačke policije, i Igor Pasanec, šef Službe kriminalističke policije.

"Radi se o vrlo kompleksnom slučaju"

"Dobili smo dojavu o pucnjavi i da je više osoba ozlijeđeno. Odmah su upućene sve raspoložive snage i krenulo se s traganjem za osobom koja je bila u bijegu", priopćio je Pešut na konferenciji. Osoba je uhićena nešto prije 1 sat u noći.

U pucnjavi je smrtno stradala ženska osoba, a četiri su osobe teško ozlijeđene. Jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen.

"Radi se o vrlo kompleksnom slučaju. U tijeku su provođenje hitnih dokaznih radnji i drugi izvidi koji će razjasniti događaj, motive i okolnosti", dodao je Pasanec.

"Dvije osobe su u jako teškom stanju i na respiratoru su, a druge dvije osobe su van životne opasnosti", naveo je Pešut.

Što se tiče materijalne štete, Pešut je rekao da su dvije kuće i jedan auto potpuno izgorjeli, dok druge dvije kuće i auto nisu u potpunosti izgorjeli, ali su zahvaćeni požarom.

"Prije 20 godina mu je oduzet ilegalni pištolj. Ništa nije upućivalo na ovo"

"Počinitelj nije od prije poznat odnosno događaji nisu upućivali da bio spreman počiniti ovakvo djelo. Događaji od prije 20 godina nisu upućivali da bi osoba to učinila”, rekao je Pasanec i dodao da su tu u pitanju bili prekršaji iz domene zakona o oružju te da mu je tada oduzet pištolj koji je posjedovao ilegalno.

Novinare je zanimao i odnos počinitelja s preminulom ženskom osobom i ozlijeđenima. "Radi se o osobama koje su živjele u neposrednoj blizini počinitelja. Policija nije imala nikakve informacije koje bi upućivale na ovaj epilog", ponavljao je Pasanec.

Dodao je da je reakcija policije bila jako žurna. Naveo je da počinitelj nije bio u mirovini, nije bio u radnom odnosu i da je nekako živio.

"Neobično se ponašao tijekom uhićenja"

"Počinitelj je bio sudionik Domovinskog rata", dodao je, navodeći da je u pitanju 58-godišnji hrvatski državljanin. Kazao je da prilikom uhićenja nije pružao otpor, ali da se neobično ponašao.

Na ponovno pitanje novinara na što točno misli, Pasanec je kratko odgovorio: "Evo, upravo ovo što sam vam rekao."

"RH od 2007. provodi akciju Manje oružja-manje tragedija. U pet mjeseci ove godine imali smo dragovoljnu predaju 8500 streljiva i pirotehnike, a prošle cijele 6500, to pokazuje da često provodimo ovu akciju", kazao je Pešut.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.