Policija u Zagrebu kontrolirala taksiste, trećina bili stranci koji su radili na crno

Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kod 12 od 30 taksista, koje su jučer, u izvanrednoj akciji Nadzor taksi vozila, zajednički kontrolirali policija i inspektori Državnog inspektorata, utvrđeni su razni prekršaji.  

Kod 10 vozača taksija utvrđeni su prekršaji iz Zakona o strancima, kontrolirani državljani trećih zemalja nisu radili na poslovima za koje im je izdana dozvola za boravak i rad ili kod poslodavca kod kojeg im je izdana dozvola za boravak i rad, deset prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, neobavljenog tehničkog pregleda, neispravnih uređaja i opreme.

Utvrđeno je i 12 prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, jer su taksisti odbili na uvid dati licencije za unutarnji prijevoz, nisu kod sebe imali licencije za autotaksi prijevoz i stoga što djelatnost nije upisana u sudski odnosno obrtni registar.

Pojačat će se kontrole

Izvanrednu akciju Nadzor taksi vozila policija i inspektori DIRH-a proveli su u zonama Dubrave, Trnja zajedno sa zonom Autobusnog kolodvora, Trešnjevke, Centra te u Velikoj Gorici u zoni Međunarodne zračne luke Zagreb - Franjo Tuđman u petak, od 5 do 15 sati.

Prva je to od ciljanih akcija nad taksi vozilima, koje će se ubuduće provoditi učestalo na području svih uprava, najavila je u subotu Policijska uprava zagrebačka.

U akciji su sudjelovali policijski službenici Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, Mobilne jedinice prometne policije i PU zagrebačke u suradnji s inspektorima Inspekcije rada Državnog inspektorata RH.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.