Samostrelom pogodio policajca u Beogradu, policajac ga ubio. "Napadač je vehabija"

Napadač je danas oko 11 sati samostrelom u pripadnika srpske Žandarmerije koji je bio na dužnosti osiguranja izraelskog veleposlanstva u Beogradu, priopćeno je iz MUP-a Srbije. Kako je naveo MUP Srbija, policajac je pogođen u vrat.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (1990.) je u samoobrani upotrijebio oružje i savladao napadača, koji je od posljedica ranjavanja na mjestu preminuo. Tijelo napadača pogrebno poduzeće odvezlo je s lica mjesta, a pripadnici policije uklonili su samostrel koji je napadač koristio, javljaju srpski mediji.

Policajac je u svjesnom stanju prevezen u bolnicu te će biti operiran. Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju, objavila je policija.

Kako javlja RTS, napadač je prišao kućici u kojoj se nalazio pripadnik Žandarmerije zadužen za osiguravanje ambasade, otvorio vrata i pucao mu u vrat. Identitet napadača se još utvrđuje, kao i motiv napada. Očevid je u tijeku.

Dačić objavio detalje napada

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se radi o terorističkom činu protiv Srbije i protiv pripadnika policijskih snaga te da postoje sumnje da su s napadom povezane osobe iz vehabijskog pokreta.

Oko 11 sati prije podne nepoznata osoba iz samostrela pogodila je pripadnika Žandarmerije u vrat, rekao je Dačić, koji ga je posjetio u bolnici.

"On je obavljao svoju dužnost osiguravanja ambasade Izraela u kućici koja se nalazi ispred", rekao je Dačić te dodao da je nepoznata osoba više puta prilazila policajcu, pitajući ga gdje je muzej i slično.

Zatim se vratio, otvorio vrata kućice, iz vrećice izvadio samostrel i ranio policajca, koji je ispalio nekoliko hitaca i napadač je pola sata kasnije umro, rekao je Dačić.

Dačić: Ovo je teroristički čin

"Nesumnjivo je da je riječ o terorističkom činu", zaključio je ministar.

Dačić je rekao da je nekoliko osoba, koje su se nalazile u blizini policijskih objekata, uhićeno. On je dodao da postoje indicije da su te osobe već poznate sigurnosnim službama i da je riječ o vehabijskom pokretu.

Dačić je rekao i da su preventivno u Beogradu pojačane mjere zaštite, ne samo ispred objekata kao što su ambasade i državne institucije već i u trgovačkim centrima i na šetalištima.

Ministar unutarnjih poslova: Ovo nije samo terorizam nego i podmukli kukavičluk

"Današnji pokušaj ubojstva našeg policajca nije samo teroristički čin već i podmukli čin kukavičluka. Misli pripadnika Ministarstva obrane i Vojske Srbije su s našim kolegom i njegovom obitelji. Molimo se za njegovo zdravlje i nadamo se brzom oporavku", rekao je ministar obrane Bratislav Gašić.

Oglasilo se i izraelsko ministarstvo

Oglasilo se i izraelsko ministarstvo vanjskih poslova. 

"Danas se dogodio pokušaj terorističkog napada u blizini izraelske ambasade u Beogradu. Veleposlanstvo je zatvoreno i nitko od osoblja veleposlanstva nije ozlijeđen. Ozlijeđen je lokalni policajac. Okolnosti incidenta se istražuju", navodi se u priopćenju izraelskog ministarstva.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.