Prevrnula se replika vikinškog broda u Norveškoj. Utopila se arheologinja

Foto: Facebook/Screenshot: YouTube

Norveška policija priopćila je da je iz mora izvučeno tijelo Amerikanke koja se utopila nakon što se prevrnula replika vikinškog broda tijekom ekspedicije na Farskim otocima. Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država potvrdilo je da je u blizini obale Norveške umrla američka državljanka, piše CNN.

"Arheologinja Karla Dana proglašena je nestalom nakon što je Norveški centar za koordinaciju spašavanja spasio ostalih pet članova posade s kojima je putovala u utorak navečer", rekao je glasnogovornik norveške policije za CNN. U projektu "Legendarno vikinško putovanje", tijekom kojeg su trebali na brodu Naddoddur, replici vikinške brodice, ploviti od Farskih otoka do Trondheima u Norveškoj, sudjelovalo je šestero ljudi.

U dva navrata su slali poziv u pomoć

U utorak oko 17:45 po lokalnom vremenu s broda je poslan signal za pomoć. Spasilački tim stigao je na mjesto događaja 50-ak minuta kasnije, ali su s broda signalizirali da je sve u redu te su se spasioci vratili. 

Oko 20 sati s broda je poslan novi poziv u pomoć. Lokalni civilni čamci koji su stigli na mjesto događaja izvijestili su da se brodica prevrnula i da se u čamcu za spašavanje nalazi petero ljudi. S obzirom na to da među preživjelima nije bilo arheologinje, spasilačke službe organizirale su potragu. U srijedu ujutro pronašle su njeno tijelo.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.