Radovi na raskrižju Vukovarske i Savske u Zagrebu. Bit će poteškoća u prometu

Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL

Počeli su radovi na sanaciji tramvajskog kolosijeka na raskrižju Ulice grada Vukovara i Savske ceste, pa će automobilski promet biti otežan, a moguće je povremeno usporavanje i tramvajskog prometa, čije trase linija ostaju nepromijenjene.

"Zbog radova promet raskrižjem neće biti obustavljen, no bit će otežan, dio kolnika bit će zauzet pa će se odvijati po preostalom slobodnom dijelu, u smjeru istok - zapad u dvije prometne trake", ističu iz Grada.

Obilazni pravci

Neće biti moguće skretanje iz smjera zapada prema sjeveru, a obilazni pravci su Ulica grada Vukovara - Fausta Vrančića - Koranska - Savska cesta. Tijekom radova može doći do povremenog usporavanja tramvajskog prometa, no trase linija ostaju nepromijenjene.

Planirana je izmjena kompletnog skretničkog sklopa, betoniranje i asfaltiranje, ali i izvedba kabelske instalacije sa svrhom modernizacije upravljačkog mehanizma skretnica, izvijestio je ured gradonačelnika.

Poručuju da su radovi nužni za modernizaciju tramvajske infrastrukture i kvalitetniju protočnost prometa. "Ispričavamo se sugrađanima zbog mogućih poteškoća u prometu u zoni radova, koji su nužni kako bi infrastruktura mogla pratiti suvremene prometne potrebe", rekli su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.