Rusi imaju novu metu u Ukrajini - željeznice

Foto: Profimedia

Ruske snage napale su željeznice u regijama Sumi i Dnjepropetrovsk, a u napadu na Zaporižju ubijene su dvije osobe, među njima osmogodišnji dječak, rekli su danas ukrajinski dužnosnici. Državne željeznice Ukrajine priopćile su danas da je noćni napad Rusije bio usmjeren na njihovu infrastrukturu u sjeveroistočnoj regiji Sumi i središnjoj regiji Dnjepropetrovsk.

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da su u napadu na hotelski kompleks u Zaporižji poginuli 38-godišnja žena i njezin sin, a ozlijeđeni su njezin suprug i kći tinejdžerica, koja je na intenzivnoj njezi.

Ispaljeni i projektili

Proteklog dana bilo je 313 napada i granatirano je 11 naselja, pri čemu je oštećeno nekoliko zgrada u Zaporižji, rekao je regionalni guverner Ivan Fedorov, uključujući i raketni napad na istoimeni grad, ujedno administrativno središte regije.

Ukrajinske zračne snage priopćile su da su oborile 27 od 35 dronova u noćnom ruskom napadu. Rusi su upotrijebili i četiri projektila. Regionalni guverner Mikolajiva Vitalij Kim rekao je da u raketnom napadu na južnu regiju nije bilo žrtava.

Regionalni guverner Kijeva Ruslan Kravčenko objavio je da nema štete na kritičnoj infrastrukturi ni žrtava nakon djelovanja protuzračne obrane u regiji. Rekao je da su krhotine izazvale požare u šumskim područjima i manju štetu na neboderu.

Napadnut Dnjipro

Lokalne vlasti u sjevernom gradu Černihivu priopćile su da su u napadu dronom dvije osobe lakše ozlijeđene. Ruske snage lansirale su projektile na središnji grad Dnjipro. Pritom su ubile jednu osobu, ranile šest i oštetile kuće u jednom okrugu, rekao je Sergij Lisak, regionalni guverner u objavi na Telegramu.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća. Rusija se još nije oglasila, no Moskva poriče gađanje civila u ratu koji je započela invazijom svog manjeg susjeda 2022. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.