Sindikalist: Zagrepčani su pokazali kako im je stalo do Gradske plinare

Foto: Neva Zganec/PIXSELL, screenshot N1

Vlatko Kottnig, šef Sindikata distribucije plina i plinske tehnike Hrvatske, komentirao je situaciju s opskrbom plina u Zagrebu za N1. Približava se rok kada će Međimurje plin preuzeti distribuciju plina pa je Kottnig apelirao na građane i nužnost izvanrednog očitovanja plinskog brojila.

“Vrijeme curi i malo je vrijeme i puno je potrošača. Govorimo o najvećem distributivnom sustavu sa skoro 300.000 potrošača koji moraju napraviti očitanje. Izvanredna je situacija i zbog mogućnosti promjene distributera i zbog promjene cijene.

"Izvanredna situacija je nastala zbog Plinare i Tomaševića"

Rok za očitanje je 7. listopada i zato smo se prema medijima i javnosti obratili s obavijesti i apeliramo građanima da izađu u susret i budu što kooperativniji”, pojasnio je sindikalist za N1.

Rekao je i kako je očitovanje bitno napraviti kako ne bi “došlo do repova u vidu reklamacije računa jer tada bi sav taj problem vezan uz naplatu pao na pleća distributera koji nije za to kriv jer je riječ o izvanrednoj situaciji nastaloj zbog Gradske Plinare i gradonačelnika Tomislava Tomaševića.”

"Građani su pokazali da im je stalo do njihove gradske tvrtke"

Kottnig je ustvrdio kako cijena nije toliko relevantan faktor pri vraćanju Gradskoj plinari kao distributeru plina u Zagrebu.

“Cijena može biti relevantan faktor, ali tu pričamo o toliko minornim razlikama, do maksimalno 5 eura godišnje. Građani su pokazali da im je stalo do njihove gradske tvrtke, no pri samom prebacivanju došlo je do cijelog niza problema jer je zakazala operativa uprave Gradske plinare, kao i Holdinga. 

Pošta je prekasno poslana i građani je neće dobiti… Unatoč tomu odaziv je nevjerojatan i rekao bih da se na vrijeme krenulo s ugovorima da bi 80 posto građana ostalo pri Gradskoj plinari", rekao je sindikalist za N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.