Hajdaš Dončić je novi predsjednik SDP-a

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Siniša Hajdaš Dončić novi je predsjednik SDP-a, pokazali su rezultati drugog kruga unutarstranačkih izbora koji su održani u subotu u toj stranci. 

Dončić je sa 4447 glasova (56.46 posto) pobijedio gradonačelnika Makarske Zorana Paunovića koji je dobio 3430 (43.54) glasova, službeni su rezultati izbora. 

U drugom krugu unutarstranačkih izbora u SDP-u izišlo je nešto manje od 40 posto birača, a izlaznost je slična onoj prošle subote kada se glasovalo u prvom krugu.

Bivši predsjednik stranke Peđa Grbin izrazio je zahvalnost svima koji su sudjelovali na izborima, kao i članovima biračkih odbora. Posebno je zahvalio i svojim suradnicima te medijima.

"Bile su ovo divne, prekrasne, izazovne, nekad ovakve, nekad onakve, četiri godine. Čestitam Siniši, želim ti da budeš mnogo uspješniji nego što sam ja bio," izjavio je Grbin na odlasku s čelnog mjesta SDP-a.

Hajdaš Dončić u pobjedničkom je govoru poručio je kako "pod crvenim kišobranom ima mjesta za sve".

"Bio sam jasan, rekao sam da želim da SDP bude prva, a ne druga stranka u Hrvatskoj. Pažljivo sam slušao članove, bez obzira za koga su glasali, SDP će se prilagođavati vremenu u kojemu živimo i bit će pobjednička stranka", rekao je Dončić i naglasio da u Hrvatskoj nema stranke koja SDP-u u tim stvarima može parirati.

"Bez podjela, za pobjedu, za SDP koji je prvi, a ne drugi", poručio je.

Paunović je zahvalio svojoj supruzi te kolegicama i kolegama na pruženoj podršci. Uputio je čestitke Dončiću i izrazio nadu da će stranku voditi u smjeru koji je najavio.

"Svima nam je u interesu da imamo snažan, jak, ujedinjeni SDP koji će za četiri godine osvojiti nacionalnu vlast. Hvala vam za pobjednički SDP," rekao je.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.