Sjeverna Koreja zaprijetila "velikim odgovorom" pa ispalila rakete

Ilustracija: EPA

Sjeverna Koreja ispalila je danas jednu balističku raketu kratkog dometa te još jednu balističku raketu zasad nepoznatog dometa, priopćila je južnokorejska vojska.

Prva balistička raketa kratkog dometa ispaljena je prema sjeveroistoku oko 5:05 ujutro po seulskom vremenu iz blizine Changyona, u južnoj sjevernokorejskoj provinciji Hwanghae. Još jedan nepoznati balistički projektil otkriven je oko 5:15 ujutro, rekao je načelnik stožera Južne Koreje. 

SAD, Japan i Južna Koreja održali zajedničku vojnu vježbu

Vojska Južne Koreje u potpunosti je spremna i blisko razmjenjuje informacije s američkim i japanskim vlastima dok pojačava nadzor i budnost u pripremi za sva daljnja lansiranja, rekli su najviši vojni dužnosnici u izjavi.

Jučer je Sjeverna Koreja kritizirala zajedničku vojnu vježbu Južne Koreje, Japana i Sjedinjenih Država održanu prošlog mjeseca i upozorila na "velik odgovor" protiv takvih vježbi.

Sjeverna Koreja rekla je prošli tjedan da je uspješno provela važan test usmjeren na razvoj projektila koji nose više bojevih glava, što je tvrdnja koju je Južna Koreja odbacila kao "obmanu" kojom se maskira neuspjelo lansiranje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.