Čovjek iz Bošnjaka: Padali su veliki komadi suhoga leda, nisam to nikad vidio

Screenshot: HRT

Tuča je padala u Županji i susjednim Bošnjacima. Led veličine teniske loptice nanio je golemu štetu, tuča je trajala pola sata, a nema kuće i pročelja koji nisu stradali. 

Bošnjanin Marko Knežević, čija je kuća među onima pogođenima tučom, ispričao je večeras za HTV kako je to izgledalo jučer poslijepodne.

"Bio sam u kući, pogledao sam kroz prozor, vidio sam da dolaze oblaci, krenuo sam da iznesem deku da zaštitim šajbu na kombiju, i u tom momentu, kad sam izašao, počeli su padati veliki komadi suhoga leda. I što ću - povukao sam se, vidio sam da će biti katastrofa ako me to pogodi", rekao je Knežević.

"Nisam to nikad vidio"

Kaže - bojao se za život.

"Veći led nisam vidio u životu", dodao je. "Onda sam ušao i to je počelo strašno udarati po prozoru, gruvati po staklima."

"Povukao sam se s djecom i suprugom unutra, ispod stepenica smo krenuli, tad je počelo pucati i trajalo je dobrih 20-ak minuta", ispričao je Knežević.

"Misliš da će stati, a ono sve jače i jače kreće. Nevjerojatno nešto, nisam to nikad vidio", dodao je.

Led čistili lopatom

S balkona je, kaže, morao lopatom čistiti led. "To je bilo 20-ak, 30 centimetara, jedva su se vrata otvarala", prisjetio se.

Komadi leda padali su i u kuću, na kojoj je šteta, procjenjuje, od najmanje 10-ak tisuća eura. Mještani, kaže, pomažu jedni drugima kako bi se šteta što prije sanirala.

"Kiša je padala skoro do podneva, što je bio najveći problem. Curilo je u kuće", rekao je Knežević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.