Susjeda atentatora: U dvorištu je imao transparente podrške Trumpu

Foto: X

Susjeda 20-godišnjaka koji je pokušao ubiti Donalda Trumpa je kazala da su u dvorištu kuće njegove obitelji bili izloženi transparenti podrške Trumpu. Podsjetimo, Thomas Matthew Crooks je u subotu s krova zgrade pucao na Trumpa dok je bivši predsjednik govorio na skupu u Pennsylvaniji. 

Metkom mu je okrznuo uho te je Trump zadobio lakše ozljede. U napadu je poginula jedna osoba, a dvije su teško ozlijeđene. Istražitelji pokušavaju utvrditi motiv napada. Vlasti navode da se potencijalno radilo o terorističkom činu i da je Crooks djelovao sam, piše Newsweek

Član Republikanske stranke, donirao novac demokratima

Postoje neke nejasnoće oko Crooksovih političkih opredjeljenja. Crooks je donirao 15 dolara Progressive Turnout Projectu, političkom akcijskom odboru koji je povezan s Demokratskom strankom predsjednika Joea Bidena. Javni podaci pokazuju da mu je otac registrirani republikanac, a majka registrirana demokratkinja.

Osam mjeseci nakon donacije Crooks se registrirao za glasanje kao član Republikanske stranke, koju vodi Trump od 2016. BBC je objavio da je Crooks radio u domu za starije i nemoćne u Bethel Parku. Radio je u kuhinji. 

"Bio je stvarno jako pametan klinac, briljantan" 

2022. godine maturirao je u srednjoj školi Bethel Park, gdje je bio među grupom učenika koji su primili nagradu Nacionalne inicijative za matematiku i znanost u iznosu od 500 dolara. 

Crooksov bivši kolega iz razreda rekao je da nije pokazivao neki poseban interes za politiku u srednjoj školi te da je s njim najviše razgovarao o računalima i igrama. "Bio je superpametan. To je ono što me stvarno zateklo, bio je stvarno jako pametan klinac, briljantan", rekao je bivši kolega za Reuters. "Ništa ludo nikada nije iskrsnulo ni u jednom razgovoru s njim", dodao je. 

"Neko vrijeme su tamo zasigurno stajali transparenti podrške Trumpu"

Još jedan mladić koji se opisao kao bivši Crooksov školski kolega razgovarao je s novinarima. On je, pak, rekao da je Crooks "bio maltretiran gotovo svaki dan" u školi.

Za NBC News i druge medije rekao je da je Crooksova sklonost nošenju "lovačke" i "vojne" odjeće te činjenica da je uvijek ručao sam izazivala podsmijeh njegovih vršnjaka, koji su ga smatrali "usamljenikom" i "izopćenikom". "Sve skupa je bilo jako tužno... Jako su ga maltretirali", dodao je. 

Njegova susjeda iz Bethel Parka, predgrađa Pittsburgha, rekla je da su u dvorištu Crooksa prije nekoliko mjeseci vidjeli natpise sa sloganom "Make America great again". "Neko vrijeme su tamo zasigurno stajali transparenti podrške Trumpu", rekla je Kelly Little za WTAE-TV. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.