Tinejdžerica u Sinju pala s krova bivše tvornice u duboku rupu. Spasili je vatrogasci

Screenshot: RTL

Tinejdžerica u dobi od 17 godina pala je po noći s krova nekadašnje tvornice Dalmatinka u Sinju i propala u duboku nepristupačnu rupu. Spasili su je vatrogasci te je zadobila teške ozljede, ali je izvan životne opasnosti, javlja RTL.

Nitko ne zna što je djevojka u noći radila na krovu propale tvornice. Njezin pad mogao je biti koban, jer je upala u duboku rupu iz koje su je izvlačili vatrogasci.

"Uz pomoć policije i Hitne pomoći, vatrogasci su uz pomoć specijalne opreme izvukli djevojku koja je upala u ventilacijske otvore u tvornici dubine nekih 10 metara. Iz dubokog okna izvukli smo je s teškim ozljedama. Okarakterizirane su kao teške ozljede, iako je djevojka bila pri svijesti i normalno je komunicirala s vatrogascima i policijom", rekao je Stipe Ančić, zapovjednik JVP Sinj.

Djevojka je prebačena u KBC Split gdje joj je utvrđen prijelom noge. 

Miro Bulj; Čudno je da je netko bio na krovu u vrijeme noći

Tvornica ima nove vlasnike koji su zapeli s ulaganjima I planovima, no izrazili su žaljenje zbog nesreće. Napomenuli su da je objekt u noćnim satima zaključan.

"Zaista je čudno da je netko bio na krovu u to noćno vrijeme, koliko čujem i da je upao. To je poslovna mješovita zona, privatni je vlasnik i naravno da bismo mi bili najsretniji kad bi se to počelo graditi i raditi", rekao je za RTL sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

Po Sinju se govori da napuštenu tvornicu mladi koriste kao okupljališta, pa Bulj ima planove. "Komunalni redari trebaju češće raditi i naravno, poslat ću dopis prema policiji da provjere to područje, a prije svega investitora da zaštiti to područje", kaže Bulj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.