U Mađarsku ove godine ušlo 312.000 izbjeglica, Szijjarto: Pritisak izbjeglica će se nastaviti

Foto: FAH

U MAĐARSKU je ove godine ušlo 312.000 izbjeglica, objavila je mađarska policija , a mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto poručio je kako će se izbjeglički pritisak na Europu nastaviti.

Mađarsku granicu u nedjelju je prešlo 5925 osoba od kojih 43 iz Srbije a 5878 iz Hrvatske, kazala je Viktoria Csiszer-Kovacs, glasnogovornica policije. Od 15. rujna kad su usvojeni stroži zakoni protiv osoba koje ilegalno prelaze granice mađarsko je pravosuđe pokrenulo postupak protiv 542 osobe zbog ilegalnog ulaska u zemlju te protiv 21 osobe zbog uništavanja pogranične ograde. Od početka godina azil je zatražilo 176.168 osoba od čega 80 posto muškaraca. U toj skupini 51 posto je u dobi od 18 do 34 godine. Od početak godine u zemlju je ušlo 8600 maloljetnih izbjeglica bez pratnje odrasle osobe.

Szijjarto je u parlamentu kazao kako su dva osnovna razloga izbjegličkog pritiska na Europu, prvi što međunarodne snage koje se bore protiv Islamske države nisu postigle uspjeh i pogoršavanje stanja na ionako nestabilnom području Bliskog istoka i sjeverne Afrike zbog odluka međunarodne zajednice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.