Uhićen modni mogul, s partnerom godinama silovao mladića? Evo kolika mu kazna prijeti

Foto: Profimedia

Mike Jeffries, bivši dugogodišnji izvršni direktor Abercrombie & Fitcha, uhićen je i optužen za seksualnu trgovinu ljudima i prostituciju, u što su uključeni deseci muškaraca. 

Optužnicu na 16 stranica objavili su u utorak savezni tužitelji u Brooklynu, deset godina nakon što je Jeffries napustio maloprodaju koju je u 22 godine izgradio u popularnu marku odjeće poznatu po seksualno nabijenom marketingu.

Vlasti su u utorak ujutro uhitile Jeffriesa (80), njegovog partnera Matthewa Smitha (61) i navodnog posrednika para - Jamesa Jacobsona (71).

Savezni tužitelji rekli su da su muškarci koristili silu, prevaru i prisilu kako bi sudjelovali u "nasilnim i izrabljivačkim" seksualnim radnjama. Optužuje ih se za mamljenje mladića izgledima za posao modela kako bi ih se seksualno zlostavljalo.

"Ovo je upozorenje svima koji koriste casting preko kauča"

Američki državni odvjetnik Breon Peace, čiji je ured postigao osuđujuću presudu i 30-godišnju zatvorsku kaznu za pjevača R. Kellyja zbog seksualnog iskorištavanja, rekao je da su moćni ljudi predugo seksualno zlostavljali mlade ljude koji su čeznuli za karijerama u modi i industriji zabave. 

"Svima koji misle da mogu iskorištavati i prisiljavati druge korištenjem tzv. sustava 'castinga preko kauča' (traženje seksualnih usluga od kandidata za posao u zamjenu za zaposlenje) ovaj bi slučaj trebao poslužiti kao upozorenje: Pripremite se zamijeniti taj kauč za krevet u federalnom zatvoru", rekao je Peace na konferenciji za novinare.

Prijete im dugogodišnje zatvorske kazne, moguće i doživotne

Ako budu osuđeni, suočavaju se s mogućim doživotnim zatvorskim kaznama i obaveznim minimalnim 15-godišnjim zatvorskim kaznama zbog optužbi za trgovinu ljudima u seksualne svrhe. Prijeti im do 20 godina zatvora zbog optužbi za međudržavnu prostituciju.

Tvrtka Abercrombie odbila je komentirati slučaj. Kompanija nije optužena za prijestupe, a Peace je rekao da nema dokaza da su se navodni zločini dogodili na njezinu posjedu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.