VIDEO Na jedno od glavnih križanja u Zagrebu uveli nova pravila. Nastao je kaos

Screenshot: Facebook/Radio Sljeme

JUTROS je građane u Zagrebu dočekalo neugodno iznenađenje na jednom od glavnih zagrebačkih križanja. 

Grad je, naime, uveo novu prometnu regulaciju na križanje Branimirove i Držićeve ulice. 

Najveća promjena, koja je najviše zbunila vozače, ukidanje je lijevog skretanja u Branimirovu iz Držićeve ulice u smjeru istoka. 

Nastao kaos

Vozači sada, ako putuju iz smjera Šubićeve ulice prema Autobusnom kolodvoru, moraju prvo skrenuti desno na Trg kralja Petra Krešimira IV. pa oko kružnog toka nazad u Kružićevu ulicu koja je postala jednosmjerna te onda lijevo u Branimirovu ulicu. 

Sve je ovo danas izazvalo poprilični kaos na križanju Branimirove i Držićeve. 

U prvom dijelu dana stvarale su se velike gužve na tom križanju u smjeru istoka, dok je Kružićeva ulica, koja je predviđena za obilazak, zjapila prazna. 

Kako su priopćili iz Grada, traženju novog prometnog rješenja pristupilo se zbog velikih količina vozila, pješaka, biciklista i tramvaja koji u periodima vršnog opterećenja stvaraju repove čekanja na raskrižjima i neodrživu prometnu situaciju koju više nije moguće riješiti samo preraspodjelom zelenih vremena unutar ciklusa signalnih programa semaforskih uređaja.

Promjene koje ističu iz Grada: 

– ukidanje lijevog skretanja u Branimirovu prema istoku iz smjera Držićeve, odnosno iz smjera Trga kralja Petra Krešimira IV. i Šubićeve

– uvođenje jednosmjerne regulacije prometa Kružićevom ulicom prema jugu (ulica uz zapadnu stranu Branimirove tržnice)

– omogućavanje lijevog skretanja iz Kružićeve u Branimirovu prema istoku (prema Maksimiru, Dubravi, Sesvetama)

– omogućavanje lijevog skretanja iz Strojarske ceste u Branimirovu prema zapadu (prema Gl. kolodvoru)

– na zapadnom privozu (kraku) raskrižja Branimirove s Držićevom jedan trak za lijevo skretanje prema sjeveru (prema Trgu kralja Petra Krešimira IV. i Šubićevoj) postaje trak za ravno prema istoku (Maksimiru, Dubravi, Sesvetama).

Novi prometni pravci:

– iz Šubićeve u Branimirovu prema istoku: Šubićeva – desno preko Trga kralja Petra Krešimira IV – oko kružnog raskrižja pa natrag – desno u Kružićevu – lijevo u Branimirovu

– iz smjera Ul. kneza Mislava ili kraljice Jelene u Branimirovu prema istoku: desno u Kružićevu – lijevo u Branimirovu

– iz smjera Branimirove ili Držićeve do Kružićeve/Branimirove tržnice: Branimirovom prema zapadu – desno u Ulicu kraljice Jelene prema sjeveru – desno na Trgu kralja Petra Krešimira IV. – desno u Kružićevu.

Iz Grada apeliraju na vozače da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i prometne propise te mole za strpljenje i razumijevanje u periodu prilagodbe.

Prometni elaborat nove organizacije prometa u zoni Branimirove tržnice izrađen je na temelju brojanja prometa i analize prometnih zahtjeva te je na isti ishođena prethodna suglasnost Službe za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke kao i Vijeća Gradske četvrti Donji grad.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.