VIDEO Otac iz Ohija Trumpu: Prestanite koristiti smrt mog sina u političke svrhe

Screenshot: X

Otac iz Ohija poručio je bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu da prestane koristiti smrt njegovog sina u političke svrhe. Aiden Clark (11) poginuo je prošle godine u Springfieldu u nesreći školskog autobusa koju je skrivio imigrant s Haitija, piše BBC

U utorak se Trumpov kandidat za potpredsjednika JD Vance osvrnuo na Aidena u objavi na X-u, navevši da je dijete ubio migrant s Haitija. Aidenov otac Nathan je kazao kako je ta objava ponovno otvorila teške rane: "Izgovorili su ime mog sina, iskoristili ga u političke svrhe. To treba odmah prestati."  

"Moj sin nije ubijen. Slučajno ga je usmrtio imigrant s Haitija. Ovu tragediju je osjetila cijela zajednica, država, pa čak i nacija. Ali nemojte je pretvoriti u mržnju", kazao je otac na sastanku gradske komisije. Podsjetimo, Trump i Vance su također proširili neutemeljene tvrdnje o imigrantima s Haitija koji jedu kućne ljubimce u Springfieldu.  

Trumpova kampanja: 11-godišnjeg Aidena Clarka je na putu do škole ubio migrant s Haitija

"Volio bih da je nesreću u kojoj je poginuo Aiden skrivio 60-godišnji bijelac. Iskreno, nikada nisam mislio da ću tako nešto izgovoriti. No da je bijelac bio odgovoran, barem bi nas grupe koje siju mržnju ostavile na miru", kazao je Nathan Clark. 

Aiden je poginuo kada je kombi koji je vozio Hermanio Joseph, haićanski imigrant bez vozačke dozvole, slučajno udario u školski autobus. Autobus se pritom prevrnuo te je poginuo 11-godišnjak, a ozlijeđeno je još nekoliko djece. Joseph je u svibnju proglašen krivim za ubojstvo iz nehaja te je osuđen na kaznu od 9 do 13 i pol godina zatvora. 

Trumpova kampanja je u ponedjeljak na X-u objavila fotografije Aidena i Josepha te prije predsjedničke debate napala imigracijsku politiku potpredsjednice Kamale Harris. "ZAPAMTITE: 11-godišnjeg Aidena Clarka je na putu do škole ubio migrant s Haitija kojeg je Kamala Harris pustila u zemlju u Springfield", stoji u objavi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.